Recensie: Voetbalvrouwen - Linda van Rijn


Terwijl de WK-koorts stijgt bij de mannen heeft Linda Van Rijn een alternatief voor de vrouwen. Bij uitgeverij Marmer verscheen haar allernieuwste boek met als titel 'Voetbalvrouwen'.

 

De eenentwintigjarige Richard Jongsma uit Amstelveen is middenvelder bij voetbalclub DKS (Door Kracht Sterker). DKS is op het einde van vorig seizoen naar de eerste divisie gepromoveerd en de ploeg staat nu meer in de kijker dan voorheen, zowel bij het publiek als bij de professionals.

Er is veel belangstelling bij grote eredivisieclubs voor de talentvolle Richard Jongsma. Voor hem lijkt een transfer niet veraf.

 

Zijn vriendin Michelle Veenstra hoopt op een doorbraak voor Richard, hij heeft er hard genoeg voor gewerkt vindt ze.

Maar Fernando Dupois, een getalenteerde aanvaller, is de grote concurrent van Richard. Fernando doet er alles aan om een overstap naar Eredivisie te maken.

 

Want Fernando’s vriendin, de mooie Lucilla, droomt ervan om een echte voetbalvrouw te worden. Michelle daarentegen houdt niet van het wereldje van de voetbalvrouwen en zeker niet van shoppen. Ze wil niet afhankelijk zijn van haar vriend en studeert rechten.

 

Tijdens de winterstop gaat DKS een week op trainingskamp naar Gran Canaria. Een trainingskamp is niet alleen goed voor de techniek, maar ook voor de teamspirit.

 

Naast het trainen hebben de spelers genoeg tijd over om leuke dingen te doen met hun partners, die voor de eerste maal mee mogen op trainingskamp.

Linda van Rijn
Linda van Rijn

Michelle geniet ten volle van haar vakantie, maar merkt dat er spanningen ontstaan tussen de vrouwen. Ze probeert er achter te komen wat de oorzaak hiervan is.

 

Maar dan slaat het noodlot toe. Richard raakt betrokken bij een ernstig ongeluk waarbij hij zwaargewond wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. En het is nog niet zeker of hij ooit nog zal kunnen voetballen.

 

Bij de groep lijkt het op een ongeval, maar Michelle vermoedt dat er kwaad opzet in het spel is en voert in haar eentje een onderzoek. Tijdens haar zoektocht naar de dader merkt ze dat er dingen gebeuren in de groep die het daglicht niet mogen zien...

 

'Voetbalvrouwen' is een literaire thriller. Terwijl de mannen van het voetbal genieten kunnen de vrouwen genieten van een goed en spannend verhaal dat je op het puntje van je stoel doet zitten.

Deze bestseller is te koop voor slechts 7,50€.

 

ISBN: 978 9460 681530 - Paperback - 150 blz - Uitgeverij: Marmer

 

Linda van Rijn (1974) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties. Tegenwoordig werkt ze als interim-manager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren schreef ze verhalen, maar nooit met het doel om auteur te worden. Dat veranderde nadat ze 'Cruise' van Suzanne Vermeer had gelezen.

 

Haar eerste boek 'Last Minute' was meteen een schot in de roos. De liefhebbers van Linda van Rijn rekenen op 2 vakantiethrillers per jaar, een zomer- en een winterverhaal.