Recensie: Jelle en de leeuw - Gerard Sonnemans


Na het behalen van zijn zwemdiploma krijgt de kleine Jelle een euro van zijn opa. Met het gekregen geld zou Jelle graag naar de dierentuin gaan, maar een kaartje kost daar 15 euro.

Teleurgesteld koopt de jongen aan de overkant van de straat een broodje knackworst voor zijn geld.

 

Intussen is er in de Zoo iets verschrikkelijks aan de hand. De leeuw is er via het hek, dat de oppasser is vergeten dicht te doen, ontsnapt. De leeuw wandelt rustig door de dierentuin terwijl iedereen voor zijn leven rent.

 

Plots ruikt de leeuw het broodje knackworst van Jelle. Dat lust hij wel! Jelle loopt weg en de leeuw zet de achtervolging in..

 

Hoe gaat Jelle de hongerige leeuw van zich kunnen afschudden en gaan de bewakers de leeuw terug kunnen oppakken? Het belooft een spannende dag te worden, voor zowel Jelle als de leeuw..

 

‘Jelle en de leeuw’ een leuk prentenboek van Gerard Sonnemans met veel humor. Dit boek is een herziene druk van 'Help, de leeuw zit klem' uit 2006. De tekst is gewijzigd en de leuke illustraties van Mike Monaghan komen door het gewijzigd formaat nog beter uit de verf.

 

Dankzij deze vernieuwde uitgave kunnen de kinderen opnieuw genieten van het verhaal van de uit de dierentuin ontsnapte leeuw, de dappere Jelle en zijn knakworstje.

 

‘Jelle en de leeuw’ bevat een goed verhaal vol avontuur, spanning en humor met mooie illustraties. Zeker een aanrader voor uw (klein)kinderen vanaf 4 jaar!

 

ISBN 978-94-91707-01-8 - Hardcover - Prijs: € 13,50 - Uitgeverij: Menuet