DVD Recensie: Marina - Stijn Coninx


Bij Dutch Filmworks is de Vlaamse succesfilm ‘Marina’ verschenen op DVD en Blu-ray.

 

De film ‘Marina’ van Stijn Coninx toont ons het leven van de Italiaanse/Belgische zanger Rocco Granata. Hoe hij in België belandde, zijn passie voor muziek en hoe het liedje ‘Marina’ een wereldhit werd. De film is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata.

 

Het verhaal

Het is 1948. In Italië groeit de kleine Rocco op in Calabrië. Hij woont er rustig samen met zijn ouders en zus. Tot zijn vader Salvatore vertrekt naar België om er aan de kost te komen als mijnwerker.

 

Na amper een jaar laat Salvatore de rest van zijn gezin overkomen naar Waterschei. Het is een moeilijke aanpassing voor het gezin Granata in een land waar ze de taal niet spreken en ze lijden armoede.

Rocco is gepassioneerd door de muziek en wil zo graag een accordeon kopen, iets wat helemaal tegen de zin van vader is. Die ziet zijn zoon liever werken als arbeider. Toch slaagt hij erin om tegen de wil van vader een uitweg via de muziek te vinden.

 

 

Rocco houdt niet alleen van muziek, hij wordt ook verliefd op Helena, een Vlaams, blond meisje…

 

‘Marina’ is een prachtige en ontroerende film vol emotie, passie en romantiek. De film lokte maar liefst 500.000 bezoekers naar de Vlaamse bioscopen. ‘Marina’ van Stijn Coninx staat dan ook terecht in de top van de succesvolste Vlaamse films aller tijden en is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Een film waarin Matteo Simoni als Rocco Granata schittert naast Evelien Bosmans. Met het uitbrengen van de DVD is het voor de fans een mooie gelegenheid om te film (opnieuw) te zien!

 

Op de gelimiteerde 2-disc editie staan er maar liefst 82 minuten extra’s, met o.a. the making of, interviews, Rocco zingt voor echte Marina’s en unieke foto’s.

Technische gegevens Gelimiteerde 2-disc Editie DVD:

 

Regie: Stijn Coninx

Cast: Matteo Simoni, Evelien Bosmans, Luigi Lo Cascio, Donatella Finocchiaro, Chris Van den Durpel, Warre Borgmans

 

EAN: 8715664111024

Taal: Nederlands met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 118 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

Extra's: (uitsluitend op gelimiteerde 2-disc editie): Making of van Marina - interview met Rocco Granata & Matteo Simoni (met dank aan Reyers Laat) - Rocco zingt voor echte Marina’s - Sfeermontage - Fotogalerij - Internationale & Vlaamse trailer 

 

‘Marina wordt door Dutch Filmworks uitgebracht op DVD.