DVD Recensie: Avant l'Hiver - Philippe Claudel


Paul Natkinson (Daniel Auteuil) is een neurochirurg die getrouwd is met Lucie (Kristin Scott Thomas). Hij is een druk bezet man, woont in een riante villa en is een echte familieman. Door zijn drukke leven heeft Paul nooit nagedacht over het feit of hij wel echt gelukkig is.

 

Op het eerste zicht lijkt hij een perfect leventje te leiden, tot het moment dat hij in een café een jonge vrouw ontmoet die beweert door hem te zijn geopereerd. Paul kan het zich niet meer herinneren en slaat geen acht op de aantrekkelijke jonge dame.

 

De volgende dagen ontvangt Paul regelmatig bloemen van zijn nog onbekende minnares en loopt hij haar op straat al eens tegen het lijf, tot zijn grote ergernis. Paul raakt meer en meer gefrustreerd door haar en raakt in de war.

 

Zijn leven verandert zonder dat hij het zelf wil. Hij wordt tijdelijk op non-actief gezet in het ziekenhuis, krijgt vaker ruzie met de mensen uit zijn omgeving en ligt overhoop met zichzelf.

 

De barstjes die in het huwelijk waren, komen door de situatie meer zichtbaar. Paul stelt zijn relatie in vraag en gaat op zoek naar de mysterieuze vrouw..

‘Avant l’Hiver’ is na ‘Après il y a Longtemps que je t’aime’ en ‘Tous les soleils’ de derde film van regisseur Philippe Claudel. Het is een prachtige film, met veel gevoel gebracht. Een film met een fantastische Daniel Auteuil in de rol van Paul Natkinson.

 

‘Avant l’Hiver’ is een intrigerende film die tot nadenken stemt. Een mooi en ontroerend verhaal, met een prachtig open eind. Een aangrijpende film die we u zeker kunnen aanbevelen.

 

Technische gegevens DVD:

 

 

Regie: Philippe Claudel

Cast: Kristin SCOTT THOMAS ('Il y a longtemps que je t'aime'), Daniel AUTEUIL ('Le huitième jour', 'Caché'), Richard BERRY ('Le petit prince a dit', 'L'Emmerdeur') en Leïla BEKHTI ('La source des femmes', 'Paris je t'aime')

 

 

EAN: 5425019007591

Taal: Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 102 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Bonus:  Interview met regisseur Philippe CLAUDEL (40 min.)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

 

‘Avant l’Hiver’ wordt door Lumière uitgebracht op DVD.