Recensie: Lizzy wil dansen - Brigitte Minne


‘Lizzy wil dansen’ is het eerste deel in een nieuwe reeks van de bekende auteur Brigitte Minne.

Het  is een leuk voorleesboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Een boek over een konijntje dat een droom heeft en er alles aan doet om die te laten uitkomen.

Kasing Lung zorgde voor de bijpassende illustraties.

 

Het verhaal

Lizzy is een lief konijntje dat samen met haar papa in het bos woont.

Op een dag komt ze bij een huisje waar poezen en katers dansles krijgen van de juf. Lizzy wil ook dansen, maar dat mag niet van de juf. Die vindt dat konijnen niet mogen dansen.

 

Met haar verjaardag krijgt Lizzy een balletpakje van oma. Lizzy vlecht een staart van zachte wol en rolt haar oren op. Verkleed als een leuk poesje trekt ze naar het huisje in het bos.

 

Zou ze mee mogen dansen met de anderen en zou de juf merken dat ze een konijntje is?

 

Brigitte Minne

Brigitte Minne is geboren in Brugge in 1962 en studeerde Secretariaat - Talen en Nederlandse filologie. Brigitte schrijft zowel kartonboeken als prentenboeken, boeken voor eerste lezers en leesboeken voor 8- tot 14- jarigen.

 

Eerder schreef ze vele scenario's voor het succesvolle De boomhut. Met haar kortfilms won ze al heel wat prijzen, zowel in binnen- als buitenland.

 

Daarnaast schrijft Brigitte voor verschillende kindertijdschriften en werkt ze wel eens mee aan een theater- of filmproductie. Tussen al het andere werk door is ze voortdurend bezig met het schrijven van kinder- en jeugdboeken. Ze werkte al aan meer dan tweehonderd boeken (zowel schrijven als vertalen).

 

Brigitte kaapte al verscheidene keren de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen of Limburg weg, onder andere met Slaap lekker, Rosalie (2003). Ook in Nederland en Frankrijk zetten de Kinderjury's haar geregeld in de bloemetjes. Bovendien werd Roodgeelzwartwit(met Carll Cneut) in 2002 bekroond met de Prix Octogone, een erg toonaangevende en prestigieuze Franse prijs.

 

Kasing Lung

Kasing Lung werd geboren in Hong Kong, opgegroeid in Nederland en woont in Antwerpen. Kasing studeerde Grafische vormgeving in Utrecht. Hij werkte een aantal jaar als illustrator in Azië en bracht boeken uit in Hong Kong, China en Taiwan.

 

Kasing participeerde in verschillende tentoonstellingen en maakt ook illustraties voor kranten en tijdschriften in China en Hong Kong. Bij zijn kinderboeken ontwerpt hij zelf merchandising.

 

ISBN: 9789058389275 - 32 blz. -Hardcover -  Leeftijd: vanaf 3 jaar - Prijs: € 14,50 - Uitgeverij: De Eenhoorn