Recensie: Poesje mauw wat doe je nou? - Nanna Adams

Iedereen kent wel het wijsje ‘Poesje mauw, kom eens gauw, ik heb lekk’re melk voor jou en voor mij, rijstebrij, o wat heerlijk smullen wij’.

 

Nanna Adams heeft met haar liedjesboek ‘Poesje mauw wat doe je nou?’ 33 varianten geschreven op het bekende wijsje. Tijn Snoodijk zorgde voor de leuke, grappige en kleurrijke illustraties in dit prentenboek.

 

Het poesje uit het gekende wijsje wordt door Nanna vervangen door o.a. een olifant, een krokodil, een hondje of een eendje.

Wat denk je van:

 

koetje boe

ben je moe?

moet je naar je bedje toe?

de klok slaat

het is laat

hoog tijd dat jij slapen gaat‘Poesje mauw wat doe je nou?’ is een leuk boek voor kinderen vanaf 4 jaar. Zing mee met de 33 nieuwe vervolgen op dit kinderliedje. Een ideaal boekje voor in de peuter- en kleuterklas. Uren muzikaal plezier verzekerd!

 

Nanna Adams

Nanna Adams (opgegroeid in Noord-Brabant, woont in Amsterdam (NL)) werkte een tijdje met kinderen rond improvisatietoneel, dans en creatieve zaken en verzon daarvoor veel verhalen. Ze studeerde Neuropsychologie. Zoon Beer was de grote inspiratiebron voor haar eerste kinderboek. Ze zingt graag zelfverzonnen liedjes voor hem, en gebruikte daarvoor de melodie van Poesje Mauw.Tijn Snoodijk

Tijn Snoodijk (opgegroeid in Den Helder, woont in Amsterdam (NL)) is autodidact. Hij maakt illustraties voor tijdschriften, bedrijven en organisaties. Maar het liefst van al maakt hij boeken. Zijn eerste kinderboek Getver! Alweer een boek is in 2002 bekroond met een Zilveren Penseel. Andere bekende titels zijn M is een monster, een grappig alfabetboek, en Niets van belang, een boek met cartoons voor volwassenen

 

ISBN: 9789058389473 - Hardcover - 72 blz. - Leeftijd: Vanaf 4 jaar -Prijs: € 14,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn