Hotelschool Ter Duinen brengt met 'Koken. Ter Duinen' het ultieme kookboek uit


Hotelschool Ter Duinen heeft in samenwerking met Uitgeverij Lannoo met ‘Koken. Ter Duinen - Het Handboek’ hét ultieme kookboek uitgebracht.

 

Het lijvige kookboek, bijna 500 blz. dik, werd in de Sint-Pietersabdij in Gent voorgesteld in aanwezigheid van o.a. Geert Van Hecke,  Peter Goossens, Piet Huysentruyt en Claudia Allemeersch.

 

Dit prachtige kookboek, opgebouwd uit jarenlange ervaring en duizenden losse notities, is een onmisbaar standaardwerk voor elke zichzelf respecterende (amateur)kok en voor iedereen die zich wil professionaliseren in de technieken van het koken.

Het boek wordt meteen ook de syllabus voor de studenten aan de Hotelschool Ter Duinen. Het boek bevat ruim 300 klassieke recepturen. Verder is er een uitgebreide vaktermenlijst en vind je er alle basistechnieken (met stap-voor-stap foto’s) in terug. De drie hoofdstukken sluiten nauw bij elkaar aan, wat het boek tot een praktisch werkinstrument maakt.

 

Dit boek wordt dé referentie van de kooktechnieken en basisbereidingen, en dat vertaalt zich ook qua vorm – met actuele professionele fotografie van Heikki Verdurme – en qua inhoud – het boek leunt aan bij de klassieke structuur van de Guide Culinaire.

Dir. Sonneville
Dir. Sonneville

Raphaël Sonneville, directeur Ter Duinen, over het boek: “ Er zijn massa's kookboeken op de markt, maar de insteek kwam van de oud-leerlingen zelf die dikwijls met de vraag zaten hoe wij dit geleerd hebben. De meeste oud-leerlingen zijn hun cursussen kwijt en zo is het idee ontstaan om een heus kookboek samen te stellen.

 

Dit boek is eigenlijk een lesboek en zal opgenomen worden in het boekenpakket van de leerlingen. De leerlingen van de tweede en derde graad gaan dit boek bestuderen, maar het is ook de bedoeling om het boek te verspreiden naar het brede publiek.

 

Dit boek bevat gerechten uit de klassieke keuken, waarin wordt teruggegaan naar de basis en de recepten gastronomisch opwaarderen. Met de kennis uit dit boek hebben alle toppers uit Vlaanderen leren koken.

 

Iedere chef heeft zijn eigen idee over een recept. Pol Debaenst , Assistent Technisch Adviseur aan hotelschool Ter Duinen, heeft alle gerechten bekeken en het boek samengesteld.”

 

KOKEN - HET TER DUINEN HANDBOEK

Hotelschool Ter Duinen

 

ISBN 9789401411011 - Hardcover - 480 pagina’s Prijs: € 60 - Uitgeverij: Lannoo