Recensie: Het lekkerste terras - Angelo Dorny


Angelo Dorny, de vaste tuinspecialist in het vtm-programma ‘De keuken van Sofie’ heeft met ‘Het lekkerste terras’ een nieuw boek uit.


Hij leert je met veel tips en tricks hoe je een terras, balkon, vensterbank, stadstuin of koer kunt omtoveren tot een minimoestuin. Tuinieren in potten of bakken is niet nieuw, maar de auteur vindt dat het nog te weinig wordt gedaan en hoopt met zijn nieuwste boek hierin verandering te brengen.

‘Het lekkerste terras’ is een zeer overzichtelijk boek, ingedeeld in 11 hoofdstukken. Werkelijk alle onderwerpen komen aan bod om een vruchtbare moestuin te bekomen.
Welke potten, de juiste grondsamenstelling, hoeveel water en voedsel de groenten nodig hebben, de standplaats tot het bestrijden van insecten. Steeds geeft Angelo goede raad aan de (beginnende) kweker.

Niet elke groente geschikt is om in een bloempot te kweken, daarom toont Angelo Dorny welke groenten je een relatief hoge opbrengst kunnen bezorgen. Sla, tomaten, komkommer, aardappelen en ui zijn enkele voorbeelden die het goed doen op elk terras.

Ook kruiden zijn gemakkelijk te kweken op het terras of balkon. Er gaat niks boven verse peterselie, tijm, basilicum, salie of rozemarijn. Ook hiervoor vind je de juiste werkwijze in het boek, dat prachtige foto’s van Jan Cab en van auteur Angelo Dorny zelf bevat.

Wanneer je dan je groenten geoogst hebt, kan je in de keuken aan de slag dankzij de heerlijke recepten, achteraan het boek. Eenvoudige maar toch speciale recepten met de groenten die je zelf gekweekt hebt, dat wil toch iedereen..

‘Het lekkerste terras’ daagt je uit om hip en trendy te zijn, want tuinieren op je terras of balkon is dat zeker!

Nog een extraatje, met de kortingsbonnen van AVEVE ter waarde van € 19,95, verdien je dit boek zo terug.

ISBN: 9789058269348 - Paperback - 144 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Davidsfonds
Klik hier voor meer info