Recensie: 100x De Ronde - Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen - Rik Vanwalleghem


De Ronde van Vlaanderen bestaat dit jaar op 25 mei precies 100 jaar. Een unieke gelegenheid voor Rik Vanwalleghem, directeur Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, om het boek ‘100x De Ronde - Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen’ te schrijven.

De Ronde van Vlaanderen is al jaren de hoogmis van de wielersport in Vlaanderen. Met 750.000 toeschouwers langs de weg is dit de grootste sportmanifestatie in België. Wat de Elfstedentocht  in Nederland, de Superbowl in Amerika of de Cup Final in Engeland is, is De Ronde van Vlaanderen voor België.

Het unieke boek bevat honderd anekdotes, straffe verhalen en opmerkelijke weetjes over wat voor velen de mooiste ééndagskoers van de wereld is.

Over Karel Van Wijnendaele, de stichter van de Ronde in 1913,           de Flandriens, het dorp van de Ronde, de eerste, de jongste en de oudste winnaar, de Paterberg, de Muur, de historische huilbui van Edwig Van Hooydonck in 1989 tot de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen, je leest het allemaal in ‘100x De Ronde - Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen’.

100x De Ronde’ is een mooi, overzichtelijk boek dat elke wielerliefhebber zal bekoren. De mooie foto’s uit de afgelopen 100 jaar maken het boek compleet. Voor velen is het boek een brok nostalgie. Herinneringen aan vervlogen tijden, toen de renners nog koersten voor een kist sigaren, een fles porto of een wasmachine.

‘100x De Ronde - Alles wat u moet weten over de Ronde van Vlaanderen’ is een prachtig boek van Rik Vanwalleghem, Tieneke Van de Velde, Bo Decramer en Geert Vandenbon.
Het boek  is een uitgave van Pinguin Productions i.s.m. het Centrum Ronde van Vlaanderen.

ISBN: 9789073322271 - Hardcover - 144blz. - Volledig in kleur - Prijs: € 18.95 - · Uitgeverij: Pinguin Productions
Klik hier voor meer info