Recensie: Kroongeheimen - Thierry Debels


Thierry Debels schrijft in zijn allernieuwste boek 'Kroongeheimen' over de familie van Saksen-Coburg, die al sinds de monarchie bestaat in 1831 over ons land regeert.

Bij het schrijven van zijn voorgaande boeken reikten koninklijke en prinselijke medewerkers de auteur zo veel verhalen en anekdotes aan die hij niet onmiddellijk kon verwerken in zijn boeken. Zo ontstond bij royaltywatcher Thierry het idee om deze sterke verhalen te bundelen in een boek waarvan 'Kroongeheimen' het resultaat is.

Het boek bevat een bundeling van feiten, roddels en geruchten over de familie van Saksen-Coburg. Sommige verhalen zijn waar, andere dan weet niet. ‘Kroongeheimen’ bevat maar liefst 220 korte verhalen in chronologische volgorde.

Een greep uit het boek wat je als lezer te weten komt over de koninklijke familie:
Waarom Leopold I het betreurde om de troon van België te aanvaarden, is koning Leopold II de grootvader van Hergé?, over Leopold III en zijn sympathie voor de nazi's, de twijfels over de dood van Albert I, Koning Boudewijn en Fabiola die bevriend waren met de Spaanse dictator Franco, de onechte kinderen van de Belgische koningen, de knipperlichtrelatie tussen Claire en Laurent tot de echte kostprijs van het Belgische koningshuis.
220 verhalen die al veel stof deden opwaaien, vooral het feit dat prins Filip zou lijden aan het syndroom van Asperger veroorzaakte veel commotie in de pers.

'Kroongeheimen' geeft de lezer een blik achter de schermen bij de koninklijke familie met smeuïge verhalen. Korte verhalen die volgens sommigen waar zijn, voor anderen zijn ze dan weer compleet verzonnen of sterk overdreven. De waarheid zal waarschijnlijk ergens middenin liggen...

Thierry Debels is master in bedrijfseconomie, gespecialiseerd in financiele economie. Hij werkte als beleggingsadviseur bij ING Belgie, als wetenschappelijk medewerker aan de Money & Finance Research Group (VUB) en als docent bank- en beurswezen.

Over het Belgisch koningshuis publiceerde hij eerder 'Het verloren geld van de Coburgs'(2010), 'Koning Boudewijn.Een biografie' (2010) en 'Prins Laurent.Een rebel met reden'(2011).

ISBN: 9789022328248 - Paperback - 368 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Manteau
Klik hier voor meer info