Recensie: De belevenissen van Jommeke 263 - De Keizer van Tuktut


In het  263ste album van de belevenissen van Jommeke ‘De Keizer van Tuktut’ komt Jan Haring met zijn schip terecht in een zware storm.  Zijn schip, De Kuip, botst tegen een ijsberg en de schipper komt zo in aanraking met twee oranje pinguïns.

Wanneer de storm is gaan liggen vertrekt Jan Haring met de twee dieren naar de Noordpool om de twee pinguïns aan de Tuktutianen, een eskimogezelschap waarmee hij bevriend is, te schenken.

Een jaar later heeft Jan Haring Jommeke en zijn vrienden uitgenodigd om mee te reizen naar Tuktut. Samen gaan ze de inwoners en de twee oranje pinguïns bezoeken.


Amorok, de mannetjespinguïn, is een helderziende pinguïn en de bewoners kunnen bij hem terecht met al hun vragen. De Eskimo’s hebben hem zelfs tot keizer gekroond.

Niksik, het vriendinnetje van Amorok merkt op een ochtend een vliegtuig op. De piloot blijkt de schatrijke rentenier Herbert Von Humboldt te zijn. Hij is het achterachterkleinkind van een van de laatste beruchte zeerovers, John Von Humboldt.
Herbert is verrast met het zien van een pinguïn op de Noordpool. Hij wil al jaren de schat van zijn voorvader bemachtigen. Daarvoor heeft hij wel de hulp van een oranje pingu-pinguin nodig. Hij ontvoert Niksik om zijn plan te doen lukken.

Tijd voor Jommeke en zijn vrienden om de zoektocht naar Niksik te starten. Jommeke schakelt de hulp in van professor Gobelijn. Die belooft met de vliegende bol langs te komen, maar de verstrooide professor stuurt de vader van de Miekes.

Tot overmaat van ramp blijkt ook Amorok ontvoerd te zijn...

Ook met het album ‘De Keizer van Tuktut’ zullen de fans opnieuw pret beleven. Het is een spannend verhaal, vol avontuur en humor, met twee oranje pinguïns in de hoofdrol.

Hoe het hele verhaal afloopt, kan je ontdekken in het alweer 263ste album van de belevenissen van Jommeke.

ISBN: 9789462100091 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 4,95 - Uitgeverij: Ballon Media
Klik hier voor meer info