Recensie: Sweet Sixteen - Dirk Bracke & Herman Van Campenhout


‘Sweet Sixteen’ is het verhaal van Siska Vervoort, een 16-jarige studente van het Technicum in Mechelen. Ze is een goede vriendin van Ruth en sinds de eerste kleuterklas bevriend met Mats.


Alles verloopt gewoon op school, tot de dag dat mevrouw Vertongen van Engels met bevallingsverlof gaat. De niet onknappe Jonas Bolen is haar vervanger en zal de komende maanden de nieuwe leraar Engels worden voor de klas van Siska.

Meneer Bolen woont in Leest, is getrouwd met Anneleen en heeft een zoontje van een jaar, Andres.


Jonas Bolen maakt zich al snel populair in de klas, vooral bij de meisjes. Zowel Ruth als Siska zijn op slag verliefd op hem. Siska beseft maar al te goed dat ze geen kans maakt bij haar leraar Engels. Hij is getrouwd, is zeker 10 jaar ouder dan haar en zal zeker geen interesse hebben in een meisje van 16.


Wat ze niet weet is dat het niet zo goed botert tussen Jonas en Anneleen.

Wanneer hij Siska naar huis brengt na een avondje babysitten, vertelt hij over zijn gevoelens voor haar. Tot haar grote verbazing blijkt Jonas verliefd te zijn op haar. Siska is in de zevende hemel.


Sinds de dag dat ze elkaar kusten in de bioscoop zijn de twee stapelverliefd op elkaar.  

Ondanks het feit dat ze beseffen dat dit een verboden liefdesrelatie is, genieten ze met volle teugen van elkaars gezelschap.


Maar het geluk duurt niet lang voor de twee tortelduifjes. Ze worden gestalkt door een zekere ‘Piet Konijn’. Ze krijgt regelmatig sms’jes en mails, Jonas Bolen vindt in zijn brievenbus een condoom en op Facebook circuleert er een pikante foto van Jonas en Siska...


Hoe dit verhaal afloopt lees in ‘Sweet Sixteen’ van Dirk Bracke en Herman Van Campenhout.

Voor beide auteurs is ‘Sweet Sixteen’ na ‘IQ 140’ het tweede duo-boek voor de young adult Portretreeks.


‘Sweet Sixteen’ is een prachtig geschreven boek over verliefd zijn, geluk en dromen, maar ook over jaloezie, pijn, liefdesverdriet en wanhoop.

Een aangrijpend thema, waarin velen zichzelf of iemand uit de omgeving in zullen herkennen.


Bracke en Van Campenhout hebben met ‘Sweet Sixteen’ een boek geschreven dat de lezer aanzet tot nadenken. Het is een boek dat spannend blijft tot de laatste bladzijde, met een verrassende ontknoping.


Leef mee in de droomwereld van een jong meisje, dat de liefde van haar leven gevonden heeft..


Oordeel van De Boekenkast: Een leuk boek dat vooral bij meisjes zal scoren.


ISBN: 9789059329638 - Hardcover - 220 blz. - Prijs: € 15,95 - Vanaf 14 jaar - Uitgeverij: Abimo

Klik hier voor meer info