Nina de Man stelt haar boek 'Yoga en de kleur' voor met Mega yogasessie in Antwerpen


Donderdag 21 maart werd in de centrale inkomhal van het Antwerpse Centraal Station het boek ‘Yoga en de kleur groen’ van Nina de Man voorgesteld in aanwezigheid van schepen van sport van de stad Antwerpen Ludo Van Campenhout.


De schepen beoefend zelf actief yoga en vertelde hoe belangrijk yoga is, als antistressmiddel, om zich te ontspannen, om soepel te blijven van lichaam en geest, maar vooral ook omdat yoga gewoon heel leuk is.


Na de boekvoorstelling vond een Mega yogasessie plaats, onder leiding van Elsie Matthijssens van Antwerp Yoga, An Block van Health City en met muziek van Luc Acke. Tientallen beoefenaars van deze van oorsprong oosterse levensfilosofie waren naar het Centraal Station afgezakt voor deze yogasessie.


Trendwatcher en yogalerares Nina de Man vertelt in haar boek waar yoga vandaan komt en hoe deze eeuwenoude levenswijze zich momenteel manifesteert in westerse studio's en fitnesscentra. Met grappige anekdotes en eigenzinnige bedenkingen probeert Nina een verklaring te vinden voor de stijgende populariteit van yoga en een beeld te schetsen van de adepten ervan.


Foto's van onder anderen zangeres Natalia, tv-presentatrices An Lemmens en Erika Van Tielen, dj-fenomeen Dr Lektroluv en politicus Ludo Van Campenhout bewijzen dat yoga geschikt is voor al wie over een open geest en een gezonde portie zelfrelativering beschikt.


De symbolische kleur groen vormt in dit boek een leidraad om een complexe filosofie op een eenvoudige manier duidelijk te maken.


Nina de Man presenteerde bij JIM en Studio Brussel, zat in de jury van Idool en werkt als trendwatcher. Met een vriendin heeft ze een eigen yogastudio in Antwerpen. Dit is haar eerste boek. Nina werkte voor Yoga en de kleur groen samen met twee gelijkgestemde vrouwen. Dit boek is dan ook tegelijk een hommage aan hun vriendschap.

Danielle Negri zorgde voor heerlijke illustraties en Greetje Van Buggenhout voor geweldige foto's.


ISBN: 9789002252655 - Paperback - 176 blz. - Prijs: € 22,50 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Klik hier voor meer info

 


Klik op een foto om te vergroten