Recensie: Digitale Fotografie: Zwart-wit - Elja Trum


Bij Uitgeverij Pearson Benelux is de tweede editie van het boek ‘Digitale Fotografie: Zwart-wit’ van Elja Trum verschenen. Een compleet boek voor wie aan de slag wil gaan met zwart-witfotografie.

Elk fototoestel maakt met een simpele druk op de knop kleurenfoto’s. Toch is het meer dan de moeite waard om eens foto’s te nemen in zwart-wit. Want zwart-witfotografie geeft iets kunstzinnig aan uw opnames. Door het ontbreken van kleur wordt de nadruk op compositie, textuur en tint gelegd.

Fotograaf Elja Trum legt in zijn boek uit hoe je de beste zwart-witfoto’s kunt maken. Waar je moet op letten bij het maken van de foto’s en hoe je kleurenfoto’s moet omzetten naar zwart-witfoto’s. Want de beste zwart-witfoto’s maak je in...kleur.
Elja maakt hiervoor gebruik van Adobe Photoshop CS6 en Adobe Photoshop Lightroom 4, twee vaak gebruikte softwarepaketten.

‘Digitale Fotografie: Zwart-wit’  bevat 128 bladzijden tips en tricks voor zowel de beginnende als de meer geoefende fotograaf. Van hoe je een mooie compositie moet maken, welke onderwerpen geschikt zijn voor zwart-witfotografie, hoe je kleurenfoto’s moet omzetten naar zwart-witfoto’s tot het afprinten van je mooiste opnames.

Steeds op een duidelijke manier uitgelegd en voorzien van talrijke voorbeelden. U zal merken dat het maken van een perfecte zwart-witfoto meer is dan alleen een druk op de knop van je fototoestel.

Dankzij ‘Digitale Fotografie: Zwart-wit’ is iedereen in staat om een artistieke foto te maken die door het ontbreken van kleur meer karakter uitstraalt, iets wat je niet kan bekomen met kleurenfoto’s.

Elja Trum is fotograaf en oprichter van de populaire weblog over fotografie Photofacts.nl en schrijft regelmatig voor het tijdschrift Zoom.nl.

ISBN 9789043026819 - 128 blz. - Paperback - Prijs: € 20.95 - Uitgeverij: Pearson
Klik hier voor meer info