Recensie: Gestolen Brein - Fred Van den Bergh


Na een carrière in de chemische sector debuteerde Fred Van den Bergh in 2011 met 'Dertien Kilo', het eerste deel van de ijzersterke Miljardairtriology, een thrillerreeks over de ondergang van de drie rijkste mannen van België.

Deze reeks viel zeer goed in de smaak van de lezers. En er is goed nieuws! Auteur Fred Van den Bergh heeft een nieuwe spannende actie-thriller geschreven met als titel 'Gestolen Brein'.

Het voorwoord is een gesprek dat opgenomen werd tijdens een vergadering met de president van de Verenigde Staten van Amerika. Het gesprek gaat over de Russen, die een project hebben opgestart waarbij gijzelaars betrokken zijn.

Dan begint het verhaal.
Na een aanrijding ligt hij in een diepe coma waaruit hij na drie weken ontwaakt. Maar als Stijn ontwaakt is er iets speciaals gebeurd met zijn hoofd. Hij ontwaakt uit de coma als een wiskundig genie. Stijn Mervelede studeerde aan de universiteit van Gent en behaald zijn doctoraat.


Hij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een congres voor wiskundigen in Boedapest. Zijn vriendin vergezeld hem. De aanwezigheid van Stijn gaat niet onopgemerkt voorbij.
Hij krijgt op het congres plots de Millenniumprijs uitgereikt. Dit is een hele eer voor hem. Maar dan wordt Stijn en Isabelle ontvoerd uit hun hotel en naar een resort gebracht aan de Zwarte Zee, afgezonderd van de buitenwereld.


In het resort zijn de knapste geesten samengebracht en werken ze aan een geheim project van de minister. Stijn ontmoet er zijn drie andere collega's, met wie hij mag samenwerken aan een duivels plan.


Hoewel hij opgetogen is dat hij mag meewerken aan dit project, denkt zijn vriendin Isabelle er nuchterder over en beseft dat ze in gevaar zijn. De ontvoerders ondervinden ook dat ze met Isabelle veel problemen kunnen krijgen, maar de situatie is zoals ze is.


De bewakers krijgen de opdracht om Isabelle in toom te houden. Gaat dit lukken? En brengt Stijn deze missie tot een goed einde?

Wanneer het boek in onze brievenbus viel, wist ik al genoeg. De mooie cover en de titel 'Gestolen Brein' deed mij al watertanden om direct het boek te beginnen lezen. Mijn eerste gedachte was: kan dit boek de spannende Miljardairstriology van deze auteur overtreffen of gaat het minder goed zijn?

Bij het lezen van de eerste pagina's wist ik al genoeg. Fred had zichzelf weeral eens overtroffen!


Het is duidelijk dat Fred Van den Bergh weet wat de lezers willen. Een spannend verhaal vol actie, met veel vaart geschreven waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Iedereen die dit boek leest zal het beamen: het verhaal blijft nog lang nazinderen bij de lezer!


ISBN: 9789401407052 - paperback - 252 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info