Recensie: Het Huwelijkscontract - Jennifer Probst


De 27-jarige Alexa Maria McKenzie runt een boekenwinkeltje in een universiteitsstad in de staat New York. Haar winkeltje draait goed, maar toch heeft ze problemen. Ze is wanhopig omdat ze nog steeds de ware niet heeft gevonden en haar ouders hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Ze zijn zelfs genoodzaakt om hun huis te verkopen.

Alexa zou voor haar ouderlijk huis alles doen, zelfs in het huwelijk treden. Maar hoe moet ze het aanpakken? Hoe moet ze een man vinden en liefst één met veel geld?
Eén van haar klanten heeft haar ooit verteld dat ze een boek met liefdesformules had gekocht. Zou dit helpen om een man te vinden? Het is het proberen waard. Alexa neemt pen en papier, somt alle eigenschappen op die haar man moet hebben en roept de hulp in van moeder aarde.

Wanneer ze klaar is met haar brouwsel wordt er aangebeld. Zou de formule zo vlug al werken? Maar in plaats van dat de ideale man voor de deur staat is het haar hartsvriendin Maggie Ryan.

Alexa vertelt haar probleem aan Maggie. En hartsvriendinnen zijn er voor elkaar te helpen.
Maggie weet wel een huwelijkspartner voor Alexa, haar broer Nick. Alexa wil niet op haar aanbod in gaan. Ze was als jong meisje ooit verliefd geworden op Nick en hij had haar hart gebroken.

Nu is Nick dertig jaar, hij is miljonair en hij gelooft niet in het huwelijk. Maar in het testament van zijn oom Earl staat dat Nick moet trouwen om zijn erfenis - het bedrijf van zijn vader- te krijgen.
De telefoon die Nick krijgt van Maggie is een godsgeschenk. Alexa is nu niet meteen wie hij in gedachten had, maar voor een erfenis kan wat tegenover staan, dacht Nick.
Alexa had nooit gedacht dat de broer van haar beste vriendin haar redder zou worden.

Nick vindt het een goed idee om een zakelijke deal te sluiten met Alexa. De deal is dat Alexa de 150 000 dollar krijgt in ruil om met Nick te trouwen, zodat hij het bedrijf van zijn vader kan erven. Het is de bedoeling om één jaar getrouwd te zijn, puur zakelijk, zonder gevoelens en als de tijd verstreken is ieder terug zijn eigen gang gaat.
Zo moeilijk kan dit toch niet zijn? Op papier ziet het er heel simpel uit, maar is het dat ook in werkelijkheid?

Jennifer Probst is schrijfster van romantische en erotische bestsellers die steevast prijken op de New York Times en USA Today bestsellerlijsten. Ze woont in New York samen met haar gezin. De originele titel is 'The Marriage Bargain' en is vertaald naar het Nederlands door Ineke de Groot.

Jennifer Probst heeft een vlotte schrijfstijl en dit verhaal heeft de perfecte combinatie tussen humor, romantiek en stomende liefdesscenes.

Een ideaal boek voor alle vrouwelijke lezers die van zoete romantiek houden. Het verhaal is voorspelbaar, maar dat is geen minpunt. Het is zo aangenaam en leuk om te lezen dat je er niet genoeg van kan krijgen.

De Boekenkast kijkt alvast uit naar het tweede deel 'De Huwelijksval' dat in maart verschijnt.
Het derde deel van deze miljonair-trilogie 'De Huwelijkskans' verschijnt in april.

ISBN: 9789022565612 - Paperback - 272 blz. - Prijs: € 12,50 - Uitgeverij: Boekerij
Klik hier voor meer info