Astrid-Fia De Craecker en Lien Debruyne stellen hun boek 'Homemade mini couture' voor in Gent


Zaterdag 23 maart werd het boek 'Homemade mini couture voor jongens en meisjes' van Astrid-Fia De Craecker en Lien Debruyne voorgesteld in Boekhandel I*Boeks in Gent-Ledeberg.

Tevens mochten vier gelukkigen een patroon uit het boek uitproberen onder leiding van Astrid-Fia, die tekst en uitleg gaf aan de deelnemers.

'Homemade mini couture' is het eerste boek van modeontwerpster Astrid-Fia De Craecker en stoffenverkoopster Lien Debruyne.

Astrid-Fia was als kind al in de weer met stofjes en lapjes. Ze studeerde Mode en volgde een 3D-opleiding, maar vond het pas helemaal bij de geboorte van haar dochter Yma.
Wat elf jaar geleden begon als naaien voor haar Little miss Y. is sinds 2003 het merk Little Miss Y.


Astrid-Fia ontwerpt kinderkleding dat al het gewone achter zich laat. Kinderkleding dat uitblinkt in stijl, met een portie glamour en een dosis mysterie, een fractie vintage maar vooral veel fantasie. Ze weet keer op keer collecties neer te zetten die blijven verrassen. Vormgeving en kleurgebruik vullen elkaar steevast aan en ze hanteert daarbij een ongekend inzicht in het toevoegen van details.

Lien Debruyne startte vier jaar geleden met Vermiljoenshop, op dat moment de eerste en enige online stoffenwinkel in België. Evenzeer uniek in het concept waren de stoffen. Stuk voor stuk met zorg uitgezocht, geselecteerd uit collecties van over de hele wereld, met de nadruk op kleur en vrolijkheid.
Met dit boek neemt Lien afscheid van Vermiljoenshop om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Zelf kinderkleding maken voor je eigen kroost. Is dat niet de droom van elke moeder? Toffe kinderkleding maak je door de perfecte match tussen een mooi model en een superleuk stofje te vinden.

Dit alles kan je vinden in dit boek met patronen van ontwerpster Little Miss Y., vrolijke stofjes van Vermiljoenshop, nostalgische foto’s van Emilie Vercruysse en een fijne lay-out van Margo Slingerland.

Je kan je keuze maken uit meer dan dertig modellen en accessoires voor meisjes én jongens , beginnend met een verkleedpakje als gemakkelijke naaioefening en eindigend met een iets moeilijkere overall. De modellen zijn voor de leeftijd van 3 tot 10 jaar en er staan enkele modelletjes in het boek voor baby's.

Alles wordt zeer duidelijk uitgelegd aan de hand van tekst en foto's. De ontwerpen zijn zo gemaakt dat je alle bovenstukken en onderstukken apart kan combineren met elkaar. Dus laat je fantasie maar de vrije loop!


Speciaal aan dit boek is dat het twee voorkanten heeft: de ene voor de meisjes de andere voor de jongens. Je vindt niet alleen patronen in het boek maar ook de basistechnieken.

Met dit boek kan iedereen zowel beginnelingen als gevorderden aan de slag. Eén ding is zeker : het resultaat zal verbluffend zijn!


ISBN: 9789401406840 - Integraalband - 112 blz. - Prijs: € 29,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info


KLIK OP EEN FOTO OM TE VERGROTEN