Recensie: Zelfgeboerd ~ Meer supermakkelijk moestuinieren en superlekker koken - Marian Flint, Snor & Boot


Met de lente in zicht is er bij Uitgeverij Snor het boek ‘Zelfgeboerd - Meer supermakkelijk moestuinieren en superlekker koken' verschenen, de opvolger van het succesvolle boek ‘Zelfgeoogst’.

 

In dit tweede deel staan niet alleen veel tips over moestuinieren in kistjes, ook hoe je moet tuinieren op het dak en tegen de gevel en alle info over zelf kippen en bijen houden.

In tegenstelling tot het klassiek tuinieren heb je voor de moestuinmethode uit het boek helemaal geen grote tuin nodig. Gewoon een bloembak of een pot is al voldoende om groenten te kweken. Die kan je dan op je balkon of naast je gevel zetten en zo zelf heerlijke groenten kweken.

Zelfs al heb je geen groene vingers of totaal geen ervaring, met zon, water, voeding én dit boek zal je versteld staan welke groenten je zelf kan kweken.


In ‘Zelfgeboerd’ vind je nuttige tips over moestuintuinieren, met voor elk hoofdstuk een handig stappenplan met duidelijke tekeningen er bij.

Wanneer de voorbereidingen klaar zijn, kun je beginnen met zaaien. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je o.a. rabarber, venkel, pompoen, tomaten of tuinboontjes kunt kweken. Ook de recepten van Marian Flint en de prachtige foto’s van Anna de Leeuw zijn zeker het vermelden waard.

Het boek zet de tuinliefhebber ook aan om zelf te boeren met kippetjes en bijen. Alle tips over het houden van kippen vind je in ‘Zelfgeboerd’ terug. Met de eitjes kan je een lekkere maaltijd bereiden, dankzij de bijhorende recepten.

Ook eigen honing oogsten is mogelijk dankzij dit handig boek. Het houden van bijen is makkelijker dan je denkt. Bijen kan je houden in de tuin maar ook op een dak.  

‘Zelfgeboerd’ is een handig boek voor zowel de beginnende als de meer gevorderde tuinier die zelf geen flinke lap grond bezit om er een moestuin van te maken. Met enkele bloempotten kan je zo aan de slag en kweek je zelf de lekkerste groenten. Het boek is in eenvoudige taal geschreven zo dat iedereen aan de slag kan met de nieuwste trend: Urban Farming!

ISBN: 978-90-799-61-44-3  Paperback met flappen - 120 blz. - Prijs: € 16,95 - Uitgeverij: Snor
Klik hier voor meer info