De Boekenkast in gesprek met misdaadauteur Stan Lauryssens over zijn boek 'Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend'


Na zijn succesvolle boek ‘Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen’, de bloedstollende misdaadroman vol keiharde actie, heeft auteur Stan Laureyssens met ‘Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend' opnieuw een pareltje van een thriller geschreven.

Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek hadden we een gesprek met auteur Stan Laureyssens. Stan is niet alleen een begenadigd schrijver, hij kan ook vertellen als geen ander. Wanneer hij in je buurt een lezing geeft moet je zeker eens lang gaan. Echt de moeite!

Proficiat met je nieuwste boek. Waarover gaat deze thriller?

‘Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend'  gaat opnieuw over de verdwijning van tieners. Deze keer verdwijnen zowel Cleo, Adam als Nikka. Eddy Thielemans van de Cel Vermiste Personen is er opnieuw bij. Hij ontdekt dat de drie verwekt zijn met sperma van een Brusselse spermabank en start een onderzoek naar de drie roodharige jongeren..

‘Cleo, 15 jaar, rood haar, vader onbekend’ is een flitsende, bloedstollende misdaadroman met levensechte personages, keiharde actie, wervelende scènes en aangrijpende dialogen. Het verhaal speelt zich zowel af bij de Cel Vermiste Personen in Brussel, de stille Kempen, op Linkeroever, in het AZ Brusselse Ring als in Brugge.”

Hoe ben je op het idee gekomen om een boek over verdwenen tieners te schrijven?

“Ik wou eens iets anders schrijven en dacht ‘Waar houden de meeste mensen het meeste van?’ Mijn kinderen, zal zowat elke ouder antwoorden. En als die dan verdwijnen, is dat het ergste wat ouders kunnen overkomen.


Is ze gaan lopen, is ze dood of zit ze in de prostitutie? De onzekerheid vreet aan een mens.  Niet weten wat er met uw kind gebeurd, die angst. Iedereen kent dat gevoel. Ook ik ken dat, ik heb een zoon in Engeland, waar ik al jaren niets meer van hoor. En dat doet zeer.

Ik wou schrijven over die angst, die pijn. En wanneer ik dat kan verwoorden in een boek is dat prachtig. Het eerste boek  ‘Lotte, 17 jaar, blond, blauwe ogen’ werd zo’n succes, dat er wel een vervolg op moest komen. Na dit boek breng ik nog een derde en laatste boek uit over verdwijningen van jongeren.”

Deze keer begeef je je in de wereld van de spermadonors. Vanwaar dat idee?

“Dat is eigenaardig gekomen. Wanneer mijn vriendin voor het eerst mijn vader zag, dacht ze dat hij Nand Buyl was. De gelijkenis was treffend volgens haar.


Jaren later liep ik over straat en dacht zo maar aan spermadonors. Ik kreeg het idee dat de mensen rondom mij mijn kinderen konden zijn. Ik begon research te doen, bezocht ziekenhuizen, de spermabank en dokters. Met die informatie schreef ik het verhaal.

Ja, een boek uitbrengen is meer dan schrijven alleen. Alvorens ik begin, verzamel ik zo veel mogelijk informatie. Ook bij de politie probeer ik zoveel mogelijk te weten te komen. Hetgeen ik schrijf moet kloppen, want iedereen leest het boek en het moet zo geloofwaardig mogelijk overkomen,” aldus Stan Lauryssens.

 

Meer info over deze sympathieke auteur vind je op www.stanlauryssens.be


ISBN 9789022328316 - Prijs: € 21,95 - 288 blz. – Paperback – Uitgeverij: Manteau
Klik hier voor meer info