DVD Recensie: Sinister - Scott Derrickson


Misdaadauteur Ellison Oswalt (Ethan Hawke) verhuist met zijn gezin naar het Amerikaanse stadje King County om er te werken aan zijn nieuw boek. Het is al tien jaar geleden dat Ellison zijn bestseller ‘Kentucky Blood’ geschreven heeft en hij heeft dringend nood aan een nieuwe hit.

Oswalt hoopt in het huis nieuwe inspiratie te vinden voor zijn nieuw boek. In het nieuwe huis zijn de vorige bewoners opgehangen aan een boom in de achtertuin en één van de kinderen is spoorloos verdwenen. Ellison weet van deze moorden maar zwijgt wijselijk tegen zijn vrouw en kinderen. Hij hoopt de zaak te kunnen oplossen en zo een nieuwe bestseller te kunnen uitbrengen.

Op zolder vindt hij een doos met Super 8-camera en bijhorende films. Op de films ziet hij hoe vijf gezinnen vermoord worden. Hoe meer hij naar de films kijkt, hoe meer vragen hij zich stelt. Hij zal er alles aan doen om de identiteit van de moordenaar te ontdekken. Maar zonder het te beseffen brengt hij meer en meer zijn eigen familie in gevaar...

‘Sinister’ is een spannende horrorfilm die zeker de liefhebbers van dit genre zal aanspreken.
Het is geen film dat het moet hebben van bloederige scènes of afgehakte hoofden, maar wel van de spannende sfeer, sterke acteerprestaties en het ijzersterke verhaal. De muziek en de geluiden geven zeker een meerwaarde aan deze thriller/horrorfilm.

Als besluit kunnen we stellen dat regisseur Scott Derrickson met ‘Sinister’ een pracht van een film afgeleverd. Voor ons is ‘Sinister’ een van de beste horrorfilms ooit gemaakt.
Zeker het zien waard!

De film is te koop op DVD en Blu-Ray en wordt verdeeld door eOne.


Regisseur: Scott Derrickson

Acteurs: Clare Foley, Ethan Hawke, Fred Dalton Thompson, James Ransone, Juliet Rylance, Michael Hall d'Addario


EAN: 8713045234263
Taal: Engels met Nederlandse ondertitels
Speelduur: 110 min.
Geluidsformaat: Dolby Digital 5.1
Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar