DVD Recensie: Dead Man Down - Niel Arden Oplev


Victor (Colin Farrell) werkt voor de corrupte projectontwikkelaar Alphonse (Terence Howard) in New York. Victor is niet gelukkig. Sinds de dag dat zijn vrouw en dochter op een brutale manier om het leven zijn gebracht, wil hij zich wreken tegen de daders.

 

Hij komt in contact met de overbuurvrouw Beatrice (Noomi Rapace), die zelf slachtoffer is van een auto-ongeluk en verminkt is in haar gezicht. Beatrice heeft bewijzen dat haar overbuurman een man heeft vermoord in zijn appartement. Met die beelden van de moord chanteert ze Victor.

 

Victor moet van Beatrice de man die verantwoordelijk is voor het auto-ongeluk vermoorden. Het feit dat beiden uit zijn op wraak brengt de twee dichter bij elkaar.

 

Zal Victor er in slagen zowel de dronken autobestuurder die Beatrice verminkt heeft voor het leven als de moordenaars van zijn gezin te vinden en te doden?

 

‘Dead Man Down’ is de eerste Amerikaanse film voor regisseur Niel Arden Oplev, bekend van ‘The Girl with the Dragon Tattoo’. Het is een keiharde actiefilm geworden met een gewelddadig einde. Oplev kon voor deze misdaadthriller rekenen op een sterke cast, met een uitstekende Colin Farrell in de hoofdrol.

‘Dead Man Down’, een film die liefhebbers van actiefilms zeker zal bekoren.

 

Entertainment One brengt deze film op Blu-Ray en DVD uit.

Klik hier voor meer info

 

 

 

 

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Niels Arden Oplev

Acteurs: Colin Farrell, Dominic Cooper, Isabelle Huppert, Luis Da Silva Jr., Noomi Rapace, Terrence Howard

 

EAN: 8713045237592

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 113 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar