Recensie: F.C. De Kampioenen 77 - Vijftig Tinten Paarsblauw


In ‘Vijftig Tinten Paarsblauw’ staat de bokssport in de kijker. Markske wil bokser worden om zijn spieren te ontwikkelen. Hij is het beu om steeds weer de slappe slungel te zijn. Meneer Boma geeft de meest onhandige Kampioen boksles...

 

Ook Xavier heeft iets met boksen te maken. Hij moet tegen wil en dank bokstrainer worden van kolonel Van De Sijpe. Xavier moet sergeant Ollie Oliebol klaarstomen om het in de ring op te nemen tegen Kid Kebab, de ongeslagen bokskampioen van kolonel Rundskop, in het kader van de interregimentale bokskampioenschappen.

 

Indien Xavier niet slaagt in zijn opdracht wordt hij door kolonel Van De Sijpe met de NAVO-troepen naar Afghanistan gestuurd.

 

Sergeant Oliebol is tien jaar geleden nog professioneel bokser geweest. Maar nu is het een regelrecht drankorgel die verslaaft is aan whisky. Markske wordt de trainingpartner van Ollie, die door de drank nauwelijks op zijn benen kan staan.

 

Met de hulp van De Kampioenen probeert Xavier van Ollie Oliebol opnieuw een bokskampioen te maken. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

 

Ondertussen opent Fernand een gokkantoor. Hij probeert met de bokskamp in het vooruitzicht een aardig centje bij te verdienen...

 

‘Vijftig Tinten Paarsblauw’ is het 77ste album van F.C. De Kampioenen van Hec Leemans. Opnieuw een verhaal vol humor, bizarre situaties en een stuntelende Vertongen als bokser in de hoofdrol.

 

Wil je weten of Xavier werkelijk naar Afghanistan moet vertrekken en waarom Carmen steeds opnieuw het weerbericht vertelt, dan moet je zeker dit album van de vrolijkste voetbalploeg van ‘t land lezen!

 

ISBN: 9789002244773 - Paperback - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Klik hier voor meer info