Recensie: Urbanus 154 - Psychiatergeflater


Het verhaal van album nummer 154 van de avonturen van Urbanus ‘Psychiatergeflater’ begint wanneer Urbanus met de klas op schoolreis gaat naar het oudheidkundig museum.

 

Niet bepaald een uitstap waar iedereen naar uit kijkt. Al snel loopt het bezoek in het museum uit de hand en zetten Urbanus en zijn vrienden het museum op stelten. Voor het verlaten van het museum neemt Urbanus nog snel een bijzondere vaas mee voor zijn moeder...

 

Bij Urbanus thuis zit vader Cesar in de problemen. Hij moet van dokter Kattenbakvulling afkicken van zijn drankverslaving. De alcoholblocker zal redding moeten brengen. Met dit toestel op zijn hoofd lust Cesar geen bier meer maar alleen nog water.

 

Sinds hij niet meer drinkt is Cesar veel intelligenter geworden. Hij schrijft een boek over de psychologie van de vrouw, wat meteen een bestseller is. Niet veel later opent hij thuis zijn psychologenpraktijk.

 

Cesar heeft het zo druk dat hij Urbanus verwaarloost en dat zijn vrouw Eufrazie jaloers wordt op al die knappe vrouwen die langs komen bij haar man. Maar dan gebeurt er iets vreemds met Eufrazie en doet ze raar, zeer raar...

 

‘Psychiatergeflater’ is een knotsgek verhaal over de Egyptische dievegge Sahirah, de kroon van koning Boudewijn, een geit met een bejaardenpamper, een postbode met twee verstuikte vingers, een farao en zelfs een demon speelt een belangrijke rol in dit album.

Kortom, het leven zoals het is voor Urbanus en zijn familie...

 

ISBN: 9789002251535 - Paperback - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Klik hier voor meer info