DVD Recensie: Call Girl -


De Zweedse thriller ‘Call Girl’ van Mikael Marcimain gaat over het prostitutieschandaal dat voor veel ophef zorgde in de jaren zeventig. ‘Call Girl’ is gebaseerd op waar gebeurde feiten die voor de film zijn aangepast.


Het verhaal speelt zich af in Stockholm in het jaar 1976, enkele dagen voor de verkiezingen. De 14-jarige Iris ( Sofia Karemyr) is een onhandelbare puber die in het internaat belandt.  Daar ontmoet ze haar nichtje Sonja (Josefin Asplund) en de twee vriendinnen trekken er ‘s avonds op uit om het nachtleven van Stockholm te ontdekken.

Al snel vallen ze in de handen van Dagmar Glans (Pernilla August), die de meisjes verwent met mooie kleren en complimentjes. Voor ze het zelf beseffen belanden Iris en Sonja in het prostitutiemilieu.

 

Dagmar is een hoerenmadam die afspraakjes regelt met vooraanstaande zakenlieden, beroemdheden en toppolitici, waaronder zelfs de minister-president. In hotelkamers of bij hen thuis hebben de meisjes seks met de mannen en worden daarvoor rijkelijk betaald.

 

Inspecteur John Sandberg (Simon J. Berger) start een onderzoek naar dit prostitutieschandaal . Hoewel hij (uiteraard) flink tegengewerkt wordt, bijt hij zich toch vast in deze zaak en ontdekt een enorm schandaal. Politici en hooggeplaatste kopstukken doen er alles aan om de zaak in de doofpot te doen belanden.

 

Intussen willen Iris en Sonja uit het prostitutiemilieu stappen. Maar dat is zonder hun meedogenloze hoerenmadam gerekend. De twee meisjes zitten gevangen in het machtige web van Dagmar Glans...

‘Call Girl’ is een spannende, meeslepende thriller van regisseur Mikael Marcimain. Hij geeft een van de grootste schandalen uit Zweden weer in deze politieke thriller. Verschillende politici, waaronder minister-president Olof Palme zijn, zonder ze in de film bij naam te noemen, betrokken bij dit schandaal. Wat voor veel commotie zorgde in Zweden.

 

‘Call Girl’ is een boeiende film die perfect de sfeer van de jaren zeventig weer geeft. Een film over twee meisjes die zonder het te beseffen in de corrupte wereld van Zweden zijn beland.

Ons oordeel: een fantastische film die aanzet tot nadenken en zeker aan te raden is.

 

Regisseur:  Mikael Marcimain

Cast:  Ruth Vega Fernandez, David Dencik, Pernilla August

Genre:  Thriller

Productiejaar:  2012

Duur:  140min

Kijkwijzer:  Vanaf 16 jaar

Display format:  DVD 9 16:9

Talen:  Zweeds gesproken - Nederlands ondertiteld

 

‘Call Girl’ verschijnt op 27 augustus bij Lumière.

www.Lumiere.be

 

Klik hier voor meer info