DVD Recensie: The Fall - Jakob Verbruggen


Lumière Crime Series brengt de beste crime series uit op DVD en VOD. Ook de succesvolle vijfdelige BBC-reeks ‘The Fall’, die vanaf 27 augustus in de winkel verkrijgbaar is, wordt verdeeld door Lumière.

 

‘The Fall’ is een Britse televisieserie geregisseerd door de Vlaamse televisie- en filmregisseur Jakob Verbruggen, met in de hoofdrol Gillian Anderson. Het is een prachtige, kwaliteitsvolle serie met een sterk verhaal en uitstekende acteurs. Een verhaal dat je van in het begin meeneemt en je niet meer los laat.

 

‘The Fall’ is zeker een aanrader voor wie van spanning houdt. De eerste reeks bevat vijf afleveringen van elk 60 minuten. We kijken al uit naar het vervolg op deze uitstekende tv-reeks!

Het verhaal

Paul Spector (Jamie Dornan) is therapeut en op het eerste gezicht een brave huisvader die samen met zijn vrouw en twee kinderen in Belfast woont. In werkelijkheid is het een koelbloedige seriemoordenaar. Paul houdt er van om carrièrevrouwen van rond de dertig eerst te bespieden om dan te vermoorden. Hij gaat uiterst zorgvuldig te werk zodat hij steeds buiten verdenking staat.

 

Detective Stella Gibson (Gillian Anderson) uit Londen wordt naar Belfast gestuurd om de moord op Alice Monroe op te lossen. Al snel blijkt dat Alice niet het eerste slachtoffer van de psychopaat is. Drie maanden geleden is er nog een vrouw vermoord. Volgens Gibson het werk van dezelfde dader.

 

Tot overmaat van ramp wordt niet veel later de advocaat Sarah Kay gewurgd teruggevonden in haar bed. Het komt er voor detective Stella Gibson op aan de dader snel te vatten, voor er nog meer slachtoffers vallen…

 

Regisseur: Jakob Verbruggen

Cast: Gillian Anderson, Jamie Dornan

Genre: Crime

Productiejaar: 2012

Duur: 360min

Kijkwijzer: Vanaf 12 jaar

Release:din, 27/08/2013

Display format: 16:9

Play Format: Tv-serie

 

Talen: Engels Gesproken - Nederlands Ondertiteld

 

Klik hier voor meer info