Gezien: The Conjuring in Siniscoop Sint-Niklaas


In de Siniscoop loopt sinds deze week ‘The Conjuring’. Iedereen is in de ban van deze horrorfilm, het is een film die volle zalen lokt en op weg is naar de meest bekeken horrorprent uit de geschiedenis.

 

Amerika, de jaren ‘70. Roger en Carolyn Perron (Ron Livingston en Lili Taylor) verhuizen met hun vijf dochters naar een huis in Rhode Island. Het blijkt al snel dat het huis geteisterd wordt door een demonenprobleem. Er gebeuren vreemde dingen in huis en Carolyn krijgt steeds meer en meer blauwe pekken op haar lichaam.

Ten einde raad roept Carolyn de hulp in van het paranormale onderzoekerspaar Ed en Lorraine Warren (Patrick Wilson en Vera Farmiga).  Het koppel treft daar een nooit gezien demonenprobleem aan. Ze proberen de demonen uit te drijven, wat niet zonder risico is voor zichzelf en de familie Perron…

 

Nog even meegeven dat ‘The Conjuring’ gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

 

Regie: James Wan

Cast: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston, Hayley McFarland, Shanley Caswell, Joey King

Genre: Thriller, horror

Duur: 112 minuten

 

'The Conjuring', elke dag in de Siniscoop te Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Celine van Der Poorten uit Overmere vond 'The Conjuring' een spannende en vooral beangstigende film. 

 

"Ik vond het beste van de film het moment van het exorcisme. Echt griezelig en spannend! Ik geef deze horrorprent een 9 op 10", aldus Celine.

 

De jongedame uit Overmere komt gemiddeld een keer per maand naar de Siniscoop. Haar favoriete genre is komedie en horror.


Cato Putteman uit Berlare heeft voor deze film gekozen omdat de trailer haar beviel. 

 

"Ik vind de film heel erg beangstigend", zei ze naar afloop. "Een film die ik zeker wil aanraden aan iedereen, als je van horror houdt uiteraard. 

 

'The Conjuring' is de ergste film die ik ooit gezien heb. Ik geef deze film graag een 9,5 op 10".


Ook Jennifer Coolens uit Blankenberge was aanwezig in zaal 1 om 'The Conjuring' te bekijken. "De beste horror ooit!", was haar reactie achteraf.

 

"Een absolute aanrader. De film krijgt van mij een 9,5 op 10. Perfect dus!"

 

Jennifer komt regelmatig naar de Siniscoop. Zo heeft ze er '21 Jump Street' en 'Hangover 3' gezien.


Patricia Van Overschelde uit Temse omschrijft 'The Conjuring' in drie woorden: goed, angstaanjagend en spannend.

 

"Een film die zeker een 9 op 10 waard is. Ik raad hem dan ook graag iedereen aan. Niet overtuigd? Ga dan zelf kijken!", aldus Patricia.


Nathalie Leleu uit Sint-Niklaas vond 'The Conjuring' een goede en best spannende horrorfilm.

 

"Een zeer spannend verhaal, het is echt een film die ik iedereen wil aanraden. Een 8 op 10 waard voor mij", vertelde Nathalie ons.

 

Nathalie is een echte cinefiel. Ze komt wekelijks naar de Siniscoop. 'Percy Jackson: Sea of Monsters' was de vorige film die ze in de Siniscoop heeft bekeken.


Ook Tania Messagie uit Sint-Niklaas komt wekelijks naar de Siniscoop. Ze ziet graag zowel actiefilms, thrillers als horrorfilms. 'The Conjuring' wou ze dan ook uiteraard zien.

 

"Een goede en spannende film", zei Tania achteraf. "Het exorcisme op het einde was voor mij hét moment van de film. Ook van mij krijgt de film een 8 op 10".


Ghizlane uit Rupelmonde kwam naar 'The Conjuring' kijken op aanraden van vrienden. Haar eerste reactie achteraf: "Veel te eng!".

 

"Het beste moment uit de film voor mij was wanneer de moeder bevrijd werd van de demon. Voor horrorliefhebbers is deze film aan te raden én het is een waargebeurd verhaal", aldus Ghizlane uit Rupelmonde.

 

'The Conjuring' krijgt van Ghizlane 8 op 10.