DVD Recensie: Mankind - The Story Of All Of Us - Deel 2


Na het eerste deel in juni is er nu het tweede deel van de epische serie ‘Mankind - The Story Of All Of Us’  bij filmdistributeur Entertainment One Benelux verschenen.

 

 

‘Mankind - The Story of All of Us’  vertelt het volledige verhaal van de menselijke geschiedenis. Deze bijna 3 uur durende DVD bevat met ‘Plague’, ‘Survivors’, ‘New World’ en ‘Treasure’ opnieuw vier afleveringen uit deze prestigieuze reeks.

 

Het verhaal van de mensheid gaat verder. Enkele gebeurtenissen die u terug vindt op deze tweede DVD van deze monumentale documentaire serie:

  • In 1215 valt het grootste leger ter wereld, de Mongolen o.l.v. Dzengis Khan, het huidige Beijing in China aan.

  • In 1337 stierven de eerste mensen aan de builenpest. De pest werd veroorzaakt door vlooien. Zwarte ratten verspreidden de ziekte over heel China tot in Europa.

  • In 1352 reist Ibn Battuna door de Sahara. Zout blijkt een belangrijk handelswaar te zijn, evenals Afrikaans goud.

  • Venetiê wordt een bloeiend handelscentrum. Zijde uit het Midden-Oosten, specerijen uit India en goud uit Afrika worden er verhandeld. Ook het moderne bankieren begint in Italië.

  • In 1356 verdrijft Zhu Yuanzhang met zijn leger de Mongolen uit China. De eerste geweren doen hun intrede op het slagveld.  Zhu wordt de keizer van een nieuwe dynastie.

  • In Duitsland wordt de drukpers uitgevonden door Johannes Gutenberg. Het is een verfijning van de door de Chinezen eerder uitgevonden blokdruk.

  • Christoffel Columbus droomt er van om een nieuwe wereld te ontdekken. Hij vaart uit om een nieuwe koopvaardijroute te vinden naar Azië en ontdekt per toeval Amerika.

  • De Spanjaarden veroveren andere delen van Amerika en beginnen met de handel in slaven.

 

Dit en veel meer ontdekt u in dit tweede deel van ‘Mankind - The Story of all of us’.  Een prachtige prestigeproject van History-Channel met de vertelstem van acteur Josh Brolin.

 

Dankzij de nieuwste computertechnieken beleef je de menselijke geschiedenis zoals ze nog nooit eerder vertoond is.

Je hoeft helemaal geen geschiedenisfreak te zijn om deze reeks aan te schaffen. Het is zeker een aanrader voor iedereen!

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Nick Brown

 

EAN: 8713045238407

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 176 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar