DVD Recensie: Paradies Glaube - Ulrich Seidl


‘Paradies: Glaube’ is het tweede deel van de Paradies Triologie van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl. Een triologie over drie vrouwen die op zoek zijn naar dagdagelijks geluk.


De Oostenrijkse Anna Marie (Maria Hofstätter) is een fanatieke katholieke. Haar leven staat volledig in het teken van haar geloof. Ze bidt, zingt religieuze liederen, gaat met een Mariabeeld van deur tot deur om het geloof te verkondigen, is lid van een gebedsgroep die ‘Oostenrijk weer katholiek wil maken’ en alsof dat nog niet genoeg is doet ze thuis aan zelfkastijding.

Anna Marie is perfect gelukkig met het leven dat ze leidt. Tot op een dag haar verlamde islamitische echtgenoot Nabil (Nabil Saleh) terug voor de deur staat.

Anna Marie is helemaal niet opgezet met de onverwachte terugkeer van haar Egyptische echtgenoot. Er ontstaat een regelrechte godsdienstoorlog tussen de twee. Beiden proberen elkaar te vernederen door gebruik te maken van machtsspelletjes en sadistische spelletjes.

 

Anna Marie staat voor een moeilijke beslissing. Kiest ze voor haar huwelijk of voor de liefde voor Jezus?

 

‘Paradies: Glaube’ is een meeslepende film over godsdienstwaanzin. Een bijna twee uur durend portret van een vrouw die enkel Jezus toelaat in haar leven en de rest van het leven buitensluit.

‘Paradies: Glaube’ is film die de kijker doet nadenken over geloof en dan vooral extreem geloven. Regisseur Seidl weet dit religieus fanatisme perfect in beeld te brengen.

 

Een pareltje over een niet voor de hand liggend thema.

 

‘Paradies: Hoffnung’, de laatste film uit Ulrich Seidls Paradies trilogie, verschijnt op 24 september bij Lumière.

www.Lumiere.be

 

Regisseur:  Ulrich Seidl

Cast:  Maria Hofstätter, Nabil Saleh, Natalya Baranova, Rene Rupnik

Genre:  Arthouse

Productiejaar:  2012

Duur:  113 min

Kijkwijzer:  Vanaf 16 jaar

Display format: DVD 9 16:9

 

Klik hier voor meer info