Filmtip: Lee & Cindy C. in Siniscoop


Lee besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf, een derderangs clown met een drankprobleempje.


Cindy C., een Vlaamse schlagerzangeres, wil haar carrière een nieuwe boost geven maar zit met een gewetensprobleem. Zij wil niet langer liegen en bedriegen in de klatergouden wereld van de showbizz. 

Wanneer Lee en Cindy elkaar per toeval ontmoeten, ontdekken ze bij mekaar een drang naar integriteit en waarheid. Een vonk springt over en de twee worden ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof verliefd op elkaar.


Om dichter bij elkaar te komen verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf. Het komt tot een onvermijdelijke breuk...

Regie: Stany Crets

Cast: Ann Van den Broeck, Bert Verbeke, Jaak Van Assche, Ruth Beeckmans, Nathalie Meskens, Rik Verheye, Nico Sturm

Genre: Komedie

Duur: 100 minuten


'Lee & Cindy C.', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties van de kijkers:

Jane Verbeeck uit Bornem vond de Vlaamse film 'Lee & Cindy C.' een mooie, grappige en leerrijke film.


"'Lee & Cindy C.' is een goede film, ik heb voor deze film gekozen omdat ik de trailer op tv gezien had", vertelde Jane.


"Wie goed wil lachen moet zeker naar deze film komen kijken. Voor mij was de beste acteur Jaak Van Assche als Dolf, de nonkel van Lee."


'Lee & Cindy C.' krijgt van Jane 9 op 10.


Ook Lynn Maertens was opgetogen na afloop van de film 'Lee & Cindy C.'.


"Het is echt een heel goede film", was haar eerste reactie. "'Lee & Cindy C.' is mooie, romantische en grappige film. Ik heb voor deze film gekozen uit het aanbod omdat de film er leuk zag. En 'Lee & Cindy C.' is zeker leuk én absoluut een aanrader!", aldus Lynn.


Ook Lynn vond Jaak Van Assche de beste acteur en geeft deze Vlaamse film 9 op 10.