DVD recensie: Acquitted -  Rune Denstad Langlo & Geir Henning Hopland 


In de reeks ‘Lumière Series’ verschijnt op 28 juli de prachtige reeks ‘Acquitted’ op dvd en blu-ray.


‘Acquitted’ is een tiendelig Noors drama, geschreven door Anna Bache-Wiig en Siv Rajendram Eliassen (Those Who Kill) en geregisseerd door Rune Denstad Langlo en Geir Henning Hopland (Lillyhammer).


Het verhaal

Aksel Borgen (Nicolai Cleve Broch) wordt op 18-jarige leeftijd vrijgesproken van de moord op zijn vriendin Karine. Het misdrijf blijft onopgelost en om te ontsnappen aan de beschuldigende blikken vertrekt hij naar Azië. In Maleisië wordt Aksel een succesvol zakenman en woont er gelukkig samen met zijn gezin.

In zijn geboortedorp Lifjord staat het bedrijf Solar Tech op de rand van het faillissement. Geen enkel bedrijf wil het noodlijdende energiebedrijf overnemen. Borgen daarentegen ziet wel toekomst in de zonnecellenfabriek en vertrekt na een verblijf van 20 jaar in Azië terug naar Noorwegen.


Maar in zijn geboorteplaats staan ze niet te wachten op iemand zoals Aksel Borgen. Na al die jaren wordt hij nog steeds als de dader van de moord op zijn vriendin aanzien. Vooral Eva Hansteen (Suzanne Boucher), die aan het hoofd staat van Solar Tech, is in shock wanneer ze Aksel terug ziet. Eva wil liever haar bedrijf failliet laten gaan dan ook maar 1 aandeel aan Aksel te verkopen.

Aksel Borgen staat voor een zeer moeilijke opdracht. Iedereen, zelfs zijn eigen moeder, is nog niet vergeten wat er 20 jaar geleden is gebeurd. Het blijft na al die jaren nog steeds moeilijk voor Aksel om zijn onschuld te bewijzen en ondanks zijn vrijspraak is men nog altijd niet overtuigd van zijn onschuld…

Technische gegevens DVD:


EAN: 5425019008963

Regisseurs: Rune Denstad Langlo en Geir Henning Hopland

Cast.:Synnøve Macody Lund, Lena Endre, Nicolai Cleve Broch, Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen, Susanne Boucher

Genre: Thriller / Drama

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Duur: 450 minuten

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdindicatie: Vanaf 12 jaar


‘Acquitted’ is door DFW uitgebracht op dvd en blu-ray en is verkrijgbaar vanaf 28 juli 2015.