DVD recensie: The Missing


De BBC serie ‘The Missing’ gaat over Tony (James Nesbitt) en Emily (Frances O'Connor) Hughes die met hun zoontje Oliver (Oliver Hunt) op weg zijn naar Frankrijk voor hun vakantie.


Wanneer de familie onderweg autopech heeft, besluiten ze een nachtje te overnachten in het stadje Chalons du Bois, terwijl hun auto gerepareerd wordt.


Vader en zoon lopen na een zwempartijtje terug naar het hotel. Het WK voetbal is aan de gang en die avond is er wedstrijd van de Franse nationale ploeg aan de gang. Wanneer ze de kantine passeren wordt er een goal gemaakt voor de Fransen. Er barst een geweldig feest los, Tony kijkt even mee op het scherm en in een flits is de kleine Oliver verdwenen.

Oliver kan niet ver uit de buurt zijn, want enkele seconden geleden was hij nog bij zijn papa. Tony begint overal te zoeken, tevergeefs, zijn zoon is onvindbaar. De politie wordt erbij gehaald en het leven van Tony en Emily Hughes wordt plotseling een ware nachtmerrie.


De bekende en befaamde rechercheur Julien Baptiste (Tchéky Karyo) wordt op de zaak gezet. Het zal zijn laatste zaak worden voor hij met pensioen gaat. Maar Baptiste kan ook de dader(s) niet vinden.

Op de burgemeester van Chalons du Bois moeten ze ook niet rekenen, die denkt eerder aan de komende verkiezingen en wil geen gezicht verliezen. Ook zakenman Ian Garret (Ken Stott), journalist Malik Sun (Arsher Ali), pedofiel Vincent Bourg (Titus Voogdt) en politieagent Khalid Ziane (Said Taghmaoui) behoren tot de verdachten. Het komt zelfs zo ver dat Tony zelf een verdachte wordt voor de politie.


Tony Hughes kan de zaak niet loslaten, acht jaar na de feiten is hij nog steeds vastberaden zijn zoon terug te vinden. De verdwijningszaak heeft hem zelfs zijn huwelijk gekost en hij houdt er een alcoholverslaving aan over, maar opgeven staat niet in zijn woordenboek.


Wanneer er ineens een nieuw bewijs opduikt, weet Tony zeker dat hij, met de hulp van inspecteur Julien Babtiste, zijn intussen 13-jarige zoon zal terugvinden...


‘The Missing’ is een fantastische reeks. Zowel op BBC, Netflix als op één was deze topserie een echte hit. Spanning en drama verzekerd met deze Britse serie waarin enkele landgenoten meespelen. Door middel van flashbacks zien we stap voor stap de gebeurtenissen tussen 2006 en 2014. De reeks bevat 8 afleveringen, is goed opgebouwd en perfect in beeld gebracht. 'The Missing' werd genomineerd voor twee Golden Globes.


Er is nog goed nieuws voor de fans: er komt zeker nog een tweede reeks van ‘The Missing’!

Technische gegevens DVD:


EAN: 8715664113936

Producer: Tom Shankland

Cast.:James Nesbitt, Frances O'Connor, Tchéky Karyo, Jason Flemyng, Émilie Dequenne, Titus De Voogdt, Saïd Taghmaoui

Genre: Thriller / Drama

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Duur: 473 minuten

Leeftijdindicatie: Vanaf 12 jaar


‘The Missing’ is door DFW uitgebracht op dvd en blu-ray.