DVD recensie: The Team - Seizoen 1


‘The Team’ is een internationale politieserie van vijf producenten en acht televisiezenders uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland.


Het verhaal begint wanneer er drie lichamen zowat tegelijk worden gevonden in Antwerpen, Berlijn en Kopenhagen. De vrouwen zijn op dezelfde manier vermoord: door een oog geschoten en er werd telkens één vinger afgesneden.


Er wordt een Europees Joint Investigation Team (JIT) samengesteld met daarin de Vlaamse Alicia Verbeek (Veerle Baetens), Harald Bjorn (Lars Mikkelsen) uit Denemarken en Jackie Mueller (Jasmin Gerat) uit Duitsland. Dit Europees team van experts wordt in het leven geroepen om de dader(s) te vinden.

Drie vrouwen die op dezelfde wijze zijn vermoord doet direct denken aan eenzelfde moordenaar, maar hoe kan die persoon in drie verschillende steden tegelijk aanwezig zijn geweest? En de speurders ontdekken dat de vinger niet op dezelfde wijze is afgesneden. Dit kan niet het werk zijn van een en dezelfde persoon..

 

Het JIT ontdekt dat er 6 jaar geleden al een gelijkaardige moord is gepleegd. Met de recente moorden staan de speurders aan het begin van een zoektocht naar een criminele organisatie die niet terugdeinst voor geweld te gebruiken. En zoals verwacht vallen er al snel nog meer slachtoffers…

‘The Team’ is een knappe internationale politiereeks met in de hoofdrollen acteurs als Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat, Veerle Baetens, Koen de Bouw, Hilde van Mieghem, Filip Peeters, Marijke Pinoy en Line Pillet.


In de serie wordt er steeds van locatie verwisseld, zodanig dat we een totale kijk krijgen van de situatie. ‘The Team’ staat dan ook garant voor 8 afleveringen van elk 58 minuten vol spanning en suspense.

De acteerprestaties van Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat en Veerle Baetens zijn zeer overtuigend en de regisseurs gunnen de kijker ook een blik in hun privéleven. Ook Filip Peeters en Hilde van Mieghem spelen hun rol perfect als respectievelijk koele moordenaar en corrupte magistraat.


De serie haalt zijn inspiratie uit een recent Europees samenwerkingsverdrag dat politiekorpsen beter bewapent tegen internationaal georganiseerde misdaad zoals drugshandel, prostitutie en mensenhandel. Daarvoor kunnen nu zogenaamde ‘Joint Investigation Teams’ (JIT’s) opgezet worden tussen verschillende Europese landen, over de grenzen heen.

‘The Team’ was al een enorm succes in Denemarken, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland en Duitsland. In het najaar wordt de serie in België uitgezonden op vtm.


Nu is de complete reeks reeds te koop op dvd en blu-ray. Zeker de moeite waard om aan te schaffen!


Cast: Lars Mikkelsen, Veerle Baetens, Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem, Filip Peeters, Jasmin Gerat, Nicholas Ofczarek, Carlos Léal, Ida Engvoll, Miriam Stein, e.a.


Writers: Mai Brostrøm & Peter Thorsboe (Unit One, The Eagle, The Protectors),

Regisseur: Kathrine Windfeld (Hamilton, The Killing, The Bridge),


Een productie van Network Movie, Lunanime, Nordisk Film Production en Superfilm. In coproductie met C-Films, ZDF, BNP Paribas Fortis Film Finance, VTM, SVT, ARTE, ORF


Met de steun van: de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders en Agentschap Ondernemen, MEDIA programma van de Europese Unie, Nordisk Film & TV Fonds, Kopenhagen Filmfonds, Land Salzburg, Televisiefonds Oostenrijk, EBU


Technische specificaties DVD

België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, 2015 | Duur: 8x58 min. | Taal: Engels, Deens, Nederlands, Duits | Ondertiteling: Nederlands | Formaat: 16:9 | Audio: Dolby Digital 5.1.


Technische specificaties Blu-ray

België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, 2015 | Duur: 8x58 min. | Taal: Engels, Deens, Nederlands, Duits | Ondertiteling: Nederlands | Formaat: 1080/50i | Audio: dts-HD Master Audio 5.1