Recensie: De Vrouwenverzamelaar - Adri van Beelen


Adri van Beelen (Leiden 1959) is journalist en schrijver. Hij publiceerde diverse verhalen en debuteerde in 2011 met de psychologische roman ‘Celeste’. In 2013 verscheen zijn de literaire thriller ‘Verborgen’. Sinds kort ligt zijn derde boek te blinken in de winkelrekken, een roman met als titel ‘De Vrouwenverzamelaar’.


Het verhaal draait rond de 38-jarige Luuk Assante uit Nederland. Hij is werkzaam als controleur voor een conservenfabriek in Amsterdam en reist voor zijn job de wereld rond. Naast zijn drukke baan heeft Luuk ook nog tijd voor zijn hobby: ‘vrouwen verzamelen’.


Door zijn niet-alledaagse hobby leidt Luuk een gecompliceerd leven. Hij begon op jonge leeftijd aan zijn verzameling die snel uit de hand liep.

Tot nu toe heeft hij 40 minnaressen - allemaal knap en aantrekkelijk- in allerlei wereldsteden en dit bevalt hem uitstekend. En een goede organisatie is van uiterst belang, want iedere minnares denkt dat ze Luuk voor haar alleen heeft. Voor de vrouwen noemt hij Luciano en wisselt van functie en woonplaats. Hij heeft verschillende mobieltjes, met verschillende nummers, een paar email adressen en een notitieboekje waarin hij allerlei informatie en details noteert.


Op het verjaardagsfeest van zijn beste vriend Martin, ontmoet Luuk de Nederlandse Sonja Berkendaal. Ooit had hij zich voorgenomen om nooit een Nederlandse vrouw te kussen, maar vanaf het moment dat hij Sonja ontmoette, kan hij haar niet meer uit zijn hoofd zetten.


Voor Sonja wil Luuk een punt zetten achter al zijn buitenlandse relaties. Maar dit is redelijk ingewikkeld. Het is niet één relatie die hij moet verbreken, maar veertig. Hoe moet hij dit aanpakken, zonder dat Sonja er ooit iets van te weten komt? Dit is geen sinecure en Luuk vraagt raad aan Martin, die op de hoogte is van Luuk’s liefdesleven.


Volgens Martin is er maar één waterdichte oplossing en dat is Luciano doodverklaren. Samen organiseren ze een nepuitvaart in Oggia, een klein bergdorpje in het noorden van Italië. Martin en Luuk zien niets over het hoofd, er wordt een rouwbrief naar iedere minnares gestuurd, er wordt een priester omgekocht en het oudere echtpaar Brassato uit Oggia spelen  de ouders van Luciano. Zelfs een graf is voorzien, zo kan Luciano in schoonheid afscheid nemen van zijn vrouwenverzameling en met Sonja een nieuw leven beginnen. Maar is het allemaal zo simpel als het lijkt?


Dit kan je allemaal lezen in de literaire roman ‘De Vrouwenverzamelaar’ van auteur Adri van Beelen. Als je één roman van Adri van Beelen gelezen hebt, wil je meer. Net zoals ‘Celeste’ en ‘Verborgen’, eveneens verschenen bij uitgeverij Marmer, is ook deze roman weer een pareltje.


Deze roman bevat een verhaal over liefde en is geknipt om verfilmd te worden. Dit ontspannend verhaal met dolkomische taferelen en een verrassende ontknoping is het perfecte vakantievoer voor vele uurtjes leesplezier.


Een tip voor alle mannen die vreemd gaan: bezint eer je begint , want vrouwen kunnen venijnig uit de hoek komen!


ISBN: 9789460682490 - Paperback - 330 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Marmer