Recensie: ANWB Taalgids Engels


Bij de ANWB is er het handige zakboekje ‘Taalgids Engels’ verschenen.

In deze taalgids vind je enkel kortzinnen, er vanuit gegaan dat men van toeristen toch geen lange volzinnen verwacht. De zinnen zijn vetgedrukt in het Nederlands en vertaald naar het Engels.


Bij de inleiding vinden we nuttige tips zoals hoe de taalgids te gebruiken, maar ook de uitspraakregels, woordenlijsten en een korte inleiding tot het Engels komen aan bod.

De grammatica wordt in het kort opgefrist en na dit theoretisch gedeelte te hebben gelezen, bent u in staat de reisgids perfect te gebruiken.


Handig aan de ‘ANWB Taalgids Engels’ zijn de woorden en zinnen die volgens onderwerp terug te vinden zijn. Naast de algemene uitdrukkingen kan je de juiste woorden of zinnen vinden wanneer je bv. het openbaar vervoer wenst te nemen, een overnachting boeken,  uitgaan, winkelen of wanneer je medische hulp nodig hebt.

Ook staan er vele ‘terugpraatzinnen’ in het boek, die worden aangeduid met een driehoekje. Maar omdat je niet in elke situatie een pasklaar antwoord kan geven, raadt men aan het toeristisch woordenboek Nederlands-Engels en Engels-Nederlands, achteraan in het boekje te raadplegen.


‘ANWB Taalgids Engels’ is een zeer handig boekje. Het is uitgegeven in klein formaat, wat past in elke handtas, en bevat meer dan 250 bladzijden vol met nuttige woorden en uitdrukkingen.

Tevens ook geschikt om je Engels nog eens op te frissen.


Have fun!


ISBN: 9789018029661 - Paperback - 256 blz. - Prijs: Leden: 6,50 ~ niet leden 6,95 - Uitgeverij: ANWB

Klik hier voor meer info