Jongste auteur van Vlaanderen stelt zijn boek voor in Antwerpen


Op dinsdag 12 februari werd in Aquatopia in Antwerpen het eerste boek van Janneman Pairon voorgesteld aan de pers. Janneman is de jongste zoon van Marc Pairon, de bestverkochte dichter van Vlaanderen. Zo zie je, de appel valt niet ver van de boom.

Janneman Pairon had de schrijfmicrobe al vroeg te pakken en is op 8-jarige leeftijd de jongste schrijver van Vlaanderen.

Het boek heeft als titel 'Mijn eerste boek'. Het is een verzameling fenomenale vertellingen, verrassende opvattingen en grappige spreuken over draken, dinosaurussen, koningen, oorlogen, Leonardo de Vinci, René Margritte,.....

Janneman heeft vier jaar aan het boek gewerkt. Toen hij nog niet kon schrijven, werden sommige uitspraken door zijn vader genoteerd.
En als Janneman aan iets dacht, liet hij het door zijn vader opschrijven, maar Janneman verzekerde ons dat hij alles controleerde wat zijn vader opschreef. Maar nu schrijft Janneman alles zelf op. Hij schreef zijn gedachten neer met pen en papier en niet op de computer.
Als hij in de klas zat en aan iets dacht schreef hij dit op tijdens de vrije tijd.

Toen we Janneman vroegen of hij nog een tweede boek ging schrijven zei hij volmondig 'Ja'. “Ik ga later boeken schrijven waarin ik leuke dingen over mijn leven ga vertellen”, aldus Janneman.
Janneman is niet alleen een schrijver. De tekeningen in het boek werden ook door hem gemaakt.

In de inleiding schrijft Janneman: ‘Dit is een leerboek voor kinderen en grote mensen. Later zal ik andere boeken maken, waarin ik veel leuke dingen over mijn leven zal vertellen. Maar nu nog niet, want daar is mijn leven voorlopig nog te kort voor geweest.’

Op de achterflap van het boek schrijft hij: ‘Zet maar een foto van mij op de achterkant van het boek. Dan weten de mensen wie de schrijver is, als ze hem tegenkomen. Ik zal mijn handtekening er zelf bijzetten. Dat doen andere schrijvers meestal ook.’

ISBN: 9789491218064 - Paperback - 80 blz. - Prijs: 7,50 euro - Uitgeverij: Stichting Charles Catteau

 

Bekijk alle foto's op onze Facebookpagina:

www.facebook.com/boekenkast