Film Recensie: Brammetje Baas - Anna van der Heide


Brammetje Baas is een leergierige jongen. Hij weet heel veel over de wereld, is geïnteresseerd in geschiedenis, de natuur en uitvindingen. Van de allerbeste uitvindingen maakt hij zijn eigen top 200 in een schriftje. Ook goede woorden en namen verzamelt hij in een ander schriftje.
Hij kan zowat alles, behalve zich concentreren in de klas en stil zitten. Dat is niks voor Brammetje Baas.

Brammetje zit nu in groep 3 bij meester Vis. In tegen stelling tot de ouders van Brammetje begrijpt meester Vis niet wat er omgaat in het hoofd van de jongeman.


In de klas moet hij van de meester de hele dag stil zitten en de lessen volgen. Dat gaat niet voor Brammetje, die moet zijn energie kwijt en dat mag niet van de strenge, steeds meer wanhopig wordende meester Vis.

 

Brammetje is niet gelukkig op school. Hij loopt weg of maakt zich ziek, zolang hij maar niet bij die vervelende meester Vis moet zitten.

Wanneer hij op een dag op de kast in de klas klimt, probeert een woedende meester Vis hem er af te halen met een complexe beenbreuk tot gevolg. De meester moet in het gips en de klas krijgt een vervanger, meester Mark.

Die begrijpt perfect hoe hij Brammetje moet aanpakken en er gaat een nieuwe wereld open voor de lieve, vaak onbegrepen jongen...

Brammetje Baas is een zeer leuke en leerrijke film over een jongetje met ADHD. De film toont aan dat het niet altijd gemakkelijk is wanneer je ADHD hebt. Vaak wordt je aanzien als een lastig kind, wat helemaal niet waar niet.
Brammetje is een zeer lieve jongen die dankzij de juiste aanpak en veel liefde door zijn ouders begrepen wordt. Want hoewel hij steeds druk is, is het een schat van een jongen.
Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is zeker een aanrader.

Met o.a. Coen van Overdam ( Brammetje Baas) , René Groothof (Meester Vis), Katja Herbers (mama Els Baas), Tjebbo Gerritsma (papa Jaap Baas) en Egbert Jan Weeber (Meester Mark)

Originele versie, Nederlands gesproken
regie: Anna van der Heide
land: Nederland
productiejaar: 2012
speelduur: 83 minuten