Massale belangstelling voor première van ‘Sprakeloos’ in Siniscoop in Sint-Niklaas


Maandag 6 maart werd de officiële Belgische Première van ‘Sprakeloos’ gehouden in Siniscoop in Sint-Niklaas. ‘Sprakeloos’ is de verfilming van het gelijknamig boek van Tom Lanoye.

 

Regisseur Hilde Van Mieghem, auteur Tom Lanoye en de volledige cast en crew waren op de rode loper aanwezig. Siniscoop was maandag even het middelpunt van de Vlaamse cinema. Bekend Vlaanderen kwam graag naar de Wase hoofdstad afgezakt om er deze mooie en ontroerende film te zien. En de première was meteen een schot in de roos: alle acht zalen van Siniscoop waren volledig uitverkocht. De film loopt in de zalen vanaf 15 maart.

Het verhaal

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. Zijn flamboyante en levendige moeder verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal.

 

Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingen hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

DUUR 105 minuten

GENRE Drama

REGIE Hilde Van Mieghem

CAST Flor Decleir, Hans Kesting, Marie Vinck, Rik van Uffelen, Stany Crets & Viviane De Muynck

 

‘Sprakeloos’, vanaf 15 maart elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

www.siniscoop.be

 

Bekijk HIER alle foto's