Boekrecensie: Robbedoes door ...Yann en Schwartz  - ‘De meester van de zwarte hosties’


' Robbedoes door ...' is een nevenreeks waarin verschillende scenaristen, tekenaars, inkleurders en designers een eigen creatieve interpretatie van Robbedoes en Kwabbernoot mogen uitwerken.

Het album ‘De meester van de zwarte hosties’ is van de hand  van Yann en Schwartz en is het vervolg op ‘De luipaardvrouw’.

 

Het verhaal

Robbedoes, Kwabbernoot en Spip besluiten Aniota naar Congo te vergezellen om de fetisj naar de stam van de luipaardvrouwen te

brengen. Op hun weg ontmoeten ze Tallulah Bankett, de sexy journaliste van Life, een

Luikse missionaris Père Debock  die door het land reist met educatieve films van Pili en Mata-Mata (de Afrikaanse Laurel en Hardy), atoomgeleerden die nog altijd in hun ‘nazifase’ zitten… en heel veel wilde dieren.

 

Ze worden ook geconfronteerd met hun oude vijand, kolonel Von Knochen, een operettepresident die Brussel wil atomiseren, en een heel bedenkelijke fetisjpriester met zijn gevreesde robotgorillia’s.

 

‘De meester van de zwarte hosties’ van Yann en Schwartz, is een bewogen, spannende reis door wat vroeger de tiende provincie van België werd genoemd, overgoten met een vleug nostalgie naar het oude continent.

 

Softcover / 68 P / € 9.95 / ISBN 9789031435142 / Uitgeverij: Dupuis