Boekrecensie: Tot op het bot - Luc Deflo


Luc Deflo is een vaste waarde in het thrillerlandschap. In 1999 debuteerde hij met ‘Naakte Zielen’, een psychologische thriller rond het speurdersduo Deleu en Bosmans. Deze thriller viel meteen in de smaak bij het publiek en werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2008 werd ‘Pitbull’ bekroond met de Hercule Poirotprijs. Nu zijn we achttien jaar later en Luc schreef al meer dan 30 thrillers bij elkaar. De nieuwste thriller van Deflo is ‘Tot op het bot’.

 

Het verhaal

Na de gruwel die Nadia had moeten doorstaan in het horrorhuis van een psychopaat was ze fysiek en mentaal gesloopt. Om te bekomen van deze gebeurtenis wordt Nadia verplicht op rust gesteld. Maar ze verzet zich heftig tegen deze beslissing. Volgens haar is terug aan het werk gaan de beste therapie.

 

Er komt een compromis uit de bus. Nadia wordt tijdelijk overgeplaatst naar Antwerpen. Weg van de pijnlijke herinneringen, een nieuwe stad en een nieuwe start. Maar vooraleer ze ingeburgerd is in haar nieuwe werkomgeving, staat ze al met beide voeten in een moordonderzoek.

 

Psychiater Huybrechts en zijn secretaresse werden geëxecuteerd in ware commandostijl. Het is duidelijk dat er sprake is van misdaad.  Er werd niets gestolen, er zijn geen sporen en er is geen motief. Wie is de dader die twee mensen koelbloedig vermoord heeft op klaarlichte dag? Is het één van de patiënten?

 

Even later vindt er een nieuwe moord plaats, binnen het team. Het is duidelijk dat de moorden aan elkaar gelinkt zijn. Het onderzoek verloopt moeilijk, maar Nadia laat zich door niets of niemand afschrikken. Ze is een echte flik en opgeven staat niet in haar woordenboek.

 

Mendonck moet tot op het bot gaan, niet alleen om zich staande te houden in een ronduit vijandige omgeving, maar ook om in haar eentje de moordenaar te vinden, voor die haar vindt. Maar de rechercheur laat zich niet afschrikken en zet alles op alles om de moord te ontrafelen...

 

‘Tot op het bot’ is een nieuw verhaal rond de Mechelse rechercheurs Mendonck en Deleu. In deze nieuwe bestseller van Luc Deflo krijgt Nadia het hard te verduren. Ze moet niet alleen de moordenaar vinden, maar  komt zelf ook nog eens terecht in een emotionele rollercoaster.

Met deze psychologische thriller toont Luc Deflo zich eens te meer een grootmeester in het genre. Wie Deflo kent, weet dat hij garant staat voor een spannend verhaal.

 

In dit sterk verhaal met een goed plot en levensechte personages, neemt de auteur je mee op zoektocht naar de moordenaar.Als lezer kruip je in de huid van de personages en beleef je het verhaal vanop de eerste rij mee.

'Tot op het bot' is alweer een spannende thriller die je in één ruk uitleest, net zoals alle andere thrillers van Deflo!

 

ISBN: 9789089317162 - Paperback - 291 blz. - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts