Met ‘De Postkoets’ en ‘De Schat van de Daltons’ zijn er opnieuw twee lucky Luke-strips heruitgebracht


Lucky Luke, de cowboy die avonturen beleeft in het Wilde Westen, vierde vorig jaar zijn zeventigste verjaardag. De populaire stripfiguur werd bedacht door Maurice De Bevere, beter bekend onder het pseudoniem Morris.

 

De reeks rond Lucky Luke werd één van de meest succesvolle Europese stripreeksen ooit. Sinds 1946 gingen wereldwijd meer dan 300 miljoen albums van Lucky Luke over de toonbank, de reeks werd in 29 talen vertaald en was als animatiereeks in 50 landen te zien.

 

Om deze zeventigste verjaardag te vieren wordt de volledige, originele reeks heruitgegeven.

Deze maand verschijnen met ‘De Postkoets’ en ‘De Schat van de Daltons’ opnieuw twee stripverhalen in een nieuwe, uniforme stijl: een nieuwe vertaling, nieuwe lettering, nieuwe covers en een opeenvolgende nummering.

‘De Postkoets’ is het 32ste album uit de stripreeks van Lucky Luke. Het verhaal werd geschreven door René Goscinny en getekend door Morris, en verscheen voor het eerst in 1967 in het Franstalige weekblad Spirou. Het jaar nadien werd het uitgegeven als album.

Het verhaal

Omdat door diverse overvallen de mensen het vertrouwen in de postkoets zijn verloren, organiseert Wells Fargo & Co een reis van Denver naar San Francisco om aan te tonen dat reizen met een postkoets wel degelijk veilig is

Samen met koetsier Hank Bully en enkele passagiers maakt Lucky Luke de reis mee. Al snel wordt duidelijk dat er vele gevaren zijn onderweg en er zit zelfs een saboteur tussen de passagiers. Het wordt een zware opdracht voor onze cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw om met de postkoets veilig in San Francisco aan te komen…

Softcover / 48 P / € 6.95 / ISBN 9782884713849 / Uitgeverij: Lucky Comics

‘De schat van de Daltons’ is het 48ste album in de Lucky Luke-stripreeks. Het is geschreven door Morris met de medewerking van Vicq en getekend door Morris.

 

Het verhaal

Valsmunter Fenimor Buttercup krijgt in zijn gevangeniscel vier nieuwe boeven: het zijn niemand minder dan de Daltons. Omdat hij hun gezelschap niet op prijs stelt, de Daltons zijn luidruchtig, ze kibbelen en snurken, maakt Fenimor de Daltons wijs dat hij op een bepaalde plek een schat begraven heeft.

 

Niet veel later ontsnappen de Daltons en volgen de aanwijzingen op die Fenimor Buttercup hen gegeven heeft. Inmiddels is Lucky Luke gewaarschuwd en hij komt de Daltons achterna...

 

Softcover / 48 P / € 6.95 / ISBN 9782884713900 / Uitgeverij: Lucky Comics