Boekrecensie: De Beste Burgers - 40 heerlijke recepten - Martin Kintrup


Martin Kintrup heeft met ‘De Beste Burgers’ een boek geschreven met 40 recepten voor de beste hamburgers zelf te maken. Want dankzij het succes van streetfood is de hamburger aan een echte revival bezig.

 

Want er gaat toch niets boven een zelfgemaakte (ham)burger van het lekkerste vlees, met een knapperig en tegelijk zacht broodje, kruidige saus en allerlei verleidelijke extra’s.

 

Het boek bevat 40 recepten voor burgers van wild, runds-, varkens- en lamsvlees, gevogelte, vis of zeevruchten. Voor zij die een burger willen zonder vlees, zijn er de recepten voor het bereiden van de beste vega- en veganburgers.

 

Ook de recepten voor het bereiden van de broodjes, zoals volkorenbroodjes, speltbroodjes, vegan broodjes en uiteraard de basic broodjes, zijn terug te vinden in het boek.

 

Maak zelf je eigen Viva Zapata, Waikiki Beach, Deep Forest, Mucho Mango of Santiago, met daarbij een zelfgebakken broodje en bijhorende sauzen zoals wasabimayo, limoenmayo, mango-ketchup of chilisaus. En bij de burgers horen ook de perfecte bijgerechten zoals zoete aardappelfrietjes, chili-citroen-maïskolven en exotische wortelsalade.

 

Martin ‘de burgermeester’ Kintrup maakt van elke burger een klein kunstwerk dat hij met liefde voor detail heeft samengesteld. Daarom is ‘De Beste Burgers’ het ideale boek voor zij die houden van een heerlijke burger die helemaal niet te vergelijken valt met de flauwe burgerimitaties van de fastfoodketens.

 

ISBN 978-94-91853-16-6 - Hardcover - 138 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Van Halewyck