Boekrecensie: De Zon en de Maan en de Rolling Stones - Rich Cohen


Bij uitgeverij Spectrum is het boek ‘De Zon en de Maan en de Rolling Stones’ van de Amerikaanse journalist Rich Cohen (1968) verschenen.

 

Cohen mocht in 1994 voor het tijdschrift ‘Rolling Stone’ mee op tournee met wereldbekende Engelse rock-'n-rollband. De journalist doorkruiste samen met de band in amper twee weken het halve continent.

 

Het verhaal van 'De Zon en de Maan en de Rolling Stones' begint in 1962, wanneer Mick Jagger en Keith Richards elkaar ontmoeten op een perron.  De auteur beschrijft verder alle hoogte- en dieptepunten die er waren. Hij gaat geen enkel onderwerp uit de weg en in het boek lees je alles over drugs, liefjes, ruzies en de eindeloze reünies.

 

Vanaf het begin klikte het tussen Cohen en The Rolling Stones, Cohen hield van de groepsleden en de waardering was wederzijds, ook Keith Richards, Charlie Watts en Mick Jagger hielden van hem. Rich was dol op hun humor en camaraderie, de ‘bitchiness’ en het harde leven.

 

Door de vele gesprekken die hij met de Stones had, kreeg hij een beeld van de ‘ouwe rockers’.  Rich Cohen sprak ook met de vrouwen, vriendinnen, kinderen, muzikanten en oude vrienden van de rockers, in het boek staan dan ook vele anekdotes die zelfs de grootste fans nog niet wisten.

 

‘De Zon en de Maan en de Rolling Stones’ is een uitstekende biografie van ‘s werelds bekendste ock-'n-rollband.. Rich Cohen heeft met dit boek een uitstekend verhaal geschreven en weet de lezer steeds de boeien met sappige verhalen en anekdotes.

 

‘De Zon en de Maan en de Rolling Stones’ is een meer dan 400 bladzijden tellend boek over het leven van enkele muzikanten die na 55 jaar nog steeds springlevend zijn. Een aanrader, en niet alleen voor de fans!

 

ISBN: 9789000336555 - Paperback - 414 blz. - Prijs: € 25,00 - Uitgeverij: Spectrum