De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk -  Peter Slabbynck


Alles wat je moet weten over Frankrijk!

 

Dat Frankrijk op dit moment het EK gastland is, weet ondertussen iedereen wel. Maar dat ons buurland maar liefst 246 soorten kaas heeft, dat wist je waarschijnlijk niet?

 

Maak een rondreis door Frankrijk en ontdek tal van ludieke en grappige feiten. De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog is een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, aardrijkskunde en fauna en flora met speelse, humoristische illustraties. De Eiffeltoren is 540 stokbroden hoog en andere weetjes over Frankrijk Auteur: Peter Slabbynck Illustraties: Wendy Panders

 

Wist je dat... De Eiffeltoren eigenlijk de Koechlin-Nouguiertoren had moeten heten? Het in Frankrijk verboden is om je varken Napoleon te noemen? Er vroeger vrouwen waren, cabanières genaamd, die in de grotten bij roquefort sliepen om de kaas tijdens het rijpingsproces te bewaken.

 

Peter Slabbynck is vooral bekend als zanger van de newwaveband Red Zebra, nu omgedoopt tot EX-RZ, en het nummer 'I can't live in a living room'. Ook buiten de woonkamer is hij actief en wel als campagnevoerder en freelance journalist. Hij schreef tot nog toe drie kinderboeken, waarvan één (Het huis in het midden van de straat) de longlist van de Gouden Uil haalde. 

 

ISBN:  9789401435680 - Hardcover - 74 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Lannoo