Siniclub film van de week: Les Innocentes in Siniscoop


Polen, 1945. De Tweede Wereldoorlog is eindelijk voorbij. Mathilde Beaulieu, een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front.

 

Op een ochtend komt een non naar het hospitaal die haar om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster waar ze een schokkend geheim ontdekt: de meeste van de zusters zijn zwanger geraakt na een inval van Russische soldaten. Mathilde is nu hun enige hoop.

‘Les Innocentes’ is een  meeslepend drama van regisseur Anne Fontaine (Coco Avant Chanel, Two Mothers) en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze film laat nogmaals zien welke gebeurtenissen er zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, gebeurtenissen die nooit mogen vergeten worden.

 

‘Les Innocentes’ is een pakkende en meeslepende film met de Franse Lou de Laâge als Mathilde Beaulieu en de Poolse Agata Buzek als Maria in de hoofdrollen. 'Les Innocentes' is een perfecte Siniclub film.

DUUR 115 minuten

GENRE Drama

REGIE Anne Fontaine

CAST Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne

 

‘Les Innocentes’ is nog te zien op zondag 5 juni om 11.00 uur en op dinsdag 7 juni om 20.00 uur in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be