Nieuw in Siniscoop: Me Before You & de Siniclubfilm van de week: Angry Indian Godessess


Deze week nieuw in Siniscoop: Het romantisch drama Me Before You en de Siniclubfilm van de week: Angry Indian Godessess.

 

Me Before You

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan… Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan.

Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd.

 

Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.

DUUR 110 minuten

GENRE Drama, Romantiek

REGIE Thea Sharrock

CAST Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance

‘Me Before You’, elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

Siniclubfilm van de week: Angry Indian Godessess

 

ANGRY INDIAN GODDESSES is India’s eerste “buddy movie” die een fris realistisch portret toont van hedendaagse vrouwen in India.

Frieda, een commerciële mode-fotografe, nodigt al haar intiemste vriendinnen uit van over heel India om naar haar huis te komen in Goa. Daar zal ze een verrassende aankondiging maken: ze gaat trouwen! Maar met wie?

 

Ze houdt de spanning er nog even in en een vrijgezellenfeest breekt uit dat een week lang zal duren. Gedurende die periode wordt er flink wat geroddeld, vriendschappen worden verbroken en opnieuw aangeknoopt, geheimen komen aan de oppervlakte, passie viert hoogtij en de emoties laaien zeer hoog op.

Normaal gezien krijgt de vrouw in de Indiase cinema maar een bijrol en de regisseur droomde er al lang van om de moderne Indiase vrouw centraal te stellen in een film in een maatschappij die door de snelle economische groei enorm aan het veranderen is. Hoe gaan vrouwen om met de traditionele waarden die meer en meer botsen met hun vrijgevochten ideeën? 

 

In deze film focust Pan Nalin in op hun conflicten die ze ervaren in hun carrière, de liefde, familie en seks… ANGRY INDIAN GODDESSES is flitsende cinema met een stomende soundtrack.ANGRY

 

INDIAN GODDESSES op 16, 19 & 21 juni 2016 in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be