Siniscoop goes Opera: La Traviata


Dinsdag 17 juni werd de opera 'La Traviata' live vanuit Parijs vertoond in Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

'La Traviata' is een opera in drie bedrijven van Giuseppe Verdi, die haar première beleefde op 6 maart 1853 in het Teatro La Fenice in Venetië. Het libretto van Francesco Maria Piave is gebaseerd op de roman La dame aux camélias uit 1848 van Alexandre Dumas (zoon).

'La Traviata' is een opera over het leven van Violetta, een courtisane die een feestend leven leidt van balzaal naar balzaal. Wanneer zij Alfredo ontmoet, wordt ze voor het eerst écht verliefd. Ze gaan op het platteland wonen en even is het voor haar mogelijk om een normaal leven te leiden.

 

De vader van Alfredo is echter bang dat het aanstaande huwelijk van zijn dochter in gevaar komt nu er een courtisane in de familie is. Hij verlangt van Violetta dat zij Alfredo verlaat. Dat doet ze en ze stort zich weer in haar oude leven. Uiteindelijk sterft ze in de armen van Alfredo aan tuberculose.


Enkele reacties van de bezoekers:

De heer en mevrouw De Blieck uit Sint-Niklaas zijn echte opera-liefhebbers.

 

"Mijn man gaat al 15 jaar naar de opera in Antwerpen. Hij heeft er o.a. Rigoletto, Madame Butterfly en La Traviata gezien. Het zijn allemaal toppers.

Hij is ooit al eens naar de Opéra Bastille in Parijs geweest. Maar de zaal in de Franse hoofdstad mist wel de romantiek van Gent of Antwerpen", aldus Mvr. De Blieck.

 

"Vroeger had ik ook een live opera abonnement. Vorig seizoen ben ik eens naar de opera geweest in de Siniscoop en het was tof.  Het is knap dat je zoveel mensen bijeenkrijgt voor een opera. Het doet er niet toe of het live of opgenomen is."

 

"In La Traviata zijn het allemaal topzangers en in de cinema heb je de close ups, waardoor je alles goed ziet.  En het is leuk dat je nog een glaasje wijn krijgt bij aankomst."


Loes uit Lokeren is vaste klant voor Siniscoop goes Opera. Ze komt al drie jaar naar de opera kijken en heeft een abonnement.
 

'Het is magnifiek, als je het graag hoort. Deze opera 'La Traviata' komt altijd veel volk op af. Ik ben al eens live gaan kijken in Gent naar de opera Simon Boccanegra.

 

Live opera moet je snel bijzijn want het is dikwijls uitverkocht. Siniscoop goes Opera is een goed alternatief. De prijs zit ook goed en vooraf wordt je verwend met een gratis drankje", vertelde Loes.


M. Borremans uit Beveren is al enkele keren afgezakt naar de Siniscoop voor een vertoning van Siniscoop goes Opera mee te maken.

'Ik heb 'Nabucco' en 'Carmen' gezien", vertelde hij, "Nu kom ik naar 'La Traviata' kijken.

 

Na afloop had hij alleen maar lofwoorden voor 'La Traviata'.

"Het is een prachtige opera. Een romantisch en emotioneel stuk, waarbij je zeker een traantje laat. Goed gezongen en prachtige kostuums."


"Opera in de cinema is een echte aanrader.  Als kijker word je verwend. Je hebt de beste plaatsen en door de close ups maak je alles mee van op de eerste rij. Als je live gaat kijken kun je nooit zo goed zien als in de cinema.

 

Het is ook goed dat de opera ondertiteld wordt in het Engels. Zeker voor mensen die de opera niet kennen. En het is heel goedkoop. Voor de prijs van € 15 zie je een prachtig stuk en vooraf krijg je nog een drankje aangeboden."


Op 24 juni staat de opera Manon Lescaut op het programma.

Manon Lescaut is een opera in vier bedrijven gecomponeerd door Giacomo Puccini gebaseerd op L’Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost.

 

Manon Lescaut is de derde opera van Puccini en de eerste die hem internationale faam zou brengen. De opera komt live op het scherm vanuit de Royal Opera House in Londen.

 

Tickets voor Manon Lescaut koop je HIER