DVD Recensie: I, Frankenstein - Stuart Beattle


De film ‘I, Frankenstein’ is een moderne versie van het wereldbekende verhaal van de Engelse schrijfster Mary Shelley uit 1818. ‘I, Frankenstein’ van regisseur Stuart Beattie is een Fantasy/ actiethriller met Aaron Eckhart in de rol van Adam, het monster dat Dr. Frankenstein ooit gecreëerd heeft.

 

In 1795 is dokter Victor Frankenstein (Aden Young) erin geslaagd om een wezen tot leven te wekken dat bestaat uit aan elkaar geregen lichaamsdelen – een ‘levend lijk zonder ziel’, zoals het zichzelf beschrijft.

 

Dr. Frankenstein probeert tevergeefs het het wezen te doden, waarop het schepsel de dokter zijn vrouw vermoordt. Victor achtervolgt zijn creatie doorheen een sneeuwstorm naar het noorden, maar blijkt zelf niet bestand tegen de barre weersomstandigheden en sterft.

Het monster begraaft Victor, ondanks het feit dat zijn meester hem wou doden, in het familiekerkhof. Daar wordt hij aangevallen door enkele demonen, die hem bewusteloos slagen. Doden doen ze het monster niet omdat prins Naberius (Bill Nighy) hem levend wil.

 

Die probeert samen met zijn wetenschappers het tot leven wekken van de doden. Hij wil hetzelfde doen wat Dr. Frankenstein in de tijd kon en de creatie van de dokter zou hem daarbij kunnen helpen.

 

Het wezen wordt gered door de vuurspuwers Ophir (Mahesh Jadu) en Keziah (Caitlin Stasey), die hem naar een oude kathedraal brengen waar het veilig is.

 

Het wezen maakt er kennis met Leonore (Miranda Otto), de koningin van de waterspuwers, en haar commandant Gideon (Jai Courtney). Deze laatste wil hem doden maar de koningin spaart hem. Het monster krijgt van Leonore de naam Adam.

 

Ondanks haar aanbod om zich aan haar zijde te garen in de oorlog tegen de demonen, beslist Adam om zich alleen terug te trekken, maar niet zonder dat hij eerst wapens meekrijgt die in staat zijn om demonen te doden...

Technische gegevens DVD:

 

Regie: Stuart Beattie

Acteurs: Aaron Eckhart, Jai Courtney, Miranda Otto, Yvonne Strahovski, Bill Nighy, Socratis Otto

EAN: 4013549055581

Taal: Engels en Duits met Nederlandse en Duitse ondertitels

Speelduur: 89 minuten

Schermformaat: 16x9 anamorph (2,40:1)

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's: Audio Commentary;Creating the monster;Frankenstein's creatures

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

 

‘I, Frankenstein’ wordt door Speldid Film uitgebracht op DVD en Blu-ray.


'I, Frankenstein' is een film vol actie, spanning en met knappe visuele effecten. Het brengt een totaal ander verhaal rond het monster van Frankenstein. Een verhaal in een eigentijds jasje met een ijzersterke Aaron Eckhart in de rol van Adam.

 

Enkele reacties over de film:

 

"Een moderne, spannende film die boeit van begin tot einde. De prachtige beelden geven een meerwaarde aan de film."- Gauthier Lecoq uit Elversele

 

"De film bevat een goed verhaal. Het is een film die ik zeker wil aanraden aan degenen die houden van actie en thrillers."- Jimmy Stuer uit Kieldrecht