Recensie: Mammoets in het ijs - Suzette Boyer


Anderhalf jaar na hun avonturen op het zomerkamp ‘Camp Santa Fe’ vertrekken Jesse en Luna naar Alaska waar ze hun vrienden Stella, Diego en Yves opnieuw ontmoeten. Deze keer gaan de vijf vrienden Kerstmis vieren in ‘Camp Alyeska’.

 

Het is ijzig koud in Alaska, er ligt een pak sneeuw in de bossen en het kamp ligt afgelegen van de bewoonde wereld, maar dat kan de pret niet deren voor alle jongens en meisjes. Zij kijken er naar uit om een fantastische kerstvakantie te beleven.

 

Vooral Luna is blij dat ze opnieuw in de omgeving van Yves mag vertoeven. Ze is verliefd op de knappe Franse jongeman, al heeft ze concurrentie van Phoebe. Maar Yves is veranderd, er is blijkbaar iets mis met hem. Luna probeert uit te zoeken wat er aan de hand is met Yves..

 

Het is Kerstmis en de kampleiders hebben een puzzeltocht georganiseerd. Ook Yves en Luna doen mee aan deze speurtocht. Samen beginnen ze met hun sneeuwscooter aan de opdracht.

 

Onderweg vinden ze een oude koffer. De koffer blijkt leeg te zijn, maar wanneer Yves de bekleding in het deksel los trekt, vindt hij een bruine envelop. Terug in het kamp bekijken de vrienden de geheimzinnige envelop.


Zonder dat ze het beseffen is dit de start van een nieuw, spannend avontuur voor hen..

Met ‘Mammoets in het ijs’ heeft Suzette Boyer opnieuw een fantastisch boek geschreven voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar. ‘Mammoets in het ijs’ is een goed geschreven verhaal vol spanning, avontuur, vriendschap en liefde. Het is voor de lezer opnieuw een prettig weerzien met Luna, Stella, Jesse, Diego en Yves.

 

Na haar debuut ‘Het Goud van de Navajo’ (http://boekenkast.jimdo.com/recensie-het-goud-van-de-navajo-suzette-boyer/) heeft auteur Suzette Boyer opnieuw een zeer goed jeugdboek geschreven dat je het liefst in een ruk uitleest.

 

‘Mammoets in het ijs’ staat garant voor bijna 300 bladzijden leesplezier. We kijken al uit naar nieuwe avonturen van de vijf vrienden!

 

‘Mammoets in het ijs’ is een uitstekend boek om thuis, in de tuin of op vakantie te lezen. Een aanrader!

 

De auteur

Suzette Boyer was als kind al gepassioneerd door lezen, en kon zich vooral verliezen in spannende boeken. Zelf avonturen beleven stond dan ook hoog op haar verlanglijstje, maar toen ze ontdekte dat ze geen held uit een film of hoofdpersoon uit een avonturenroman kon zijn, besloot ze dan maar haar eigen avonturen te bedenken en op te schrijven. Tijdens het schrijven gaan haar hoofdpersonages vaak met haar aan de haal, en sleuren ze haar mee in spannende belevenissen.

 

ISBN: 9789022329016 - Paperback - 293 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Manteau