Siniscoop goes Opera: Manon Lescaut


Op dinsdag 24 juni konden de operaliefhebbers in Siniscoop genieten van ‘Manon Lescaut’, de laatste operavoorstelling van dit seizoen.

 

Opera ‘Manon Lescaut’ werd live uitgezonden vanuit de Royal Opera House in Londen in 32 landen en maar liefst 1052 cinemazalen, waaronder Siniscoop in Sint-Niklaas.

 

‘Manon Lescaut ‘is een opera in vier bedrijven gecomponeerd door Giacomo Puccini en is gebaseerd op L’Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut van Abbé Prévost.

‘Manon Lescaut’ is de derde opera van Puccini en de eerste die hem internationale faam zou brengen.  


Dit meesterwerk van Giacomo Puccini uit 1893 maakte na een afwezigheid van 30 jaar zijn rentree in Covent Garden in een nieuwe productie van Jonathan Kent onder leiding van muziekregisseur Antonio Pappano.

In deze lang verwachte nieuwe productie wordt ‘Manon Lescaut’ in een modern jasje gestoken. De toeschouwers kregen een Kents beeld van een jong meisje dat met de verleiding van de grote stad wordt geconfronteerd.

 

De rol van Manon Lescaut werd vertolkt door Letse sopraan Kristine Opolais. In 2011 zorgde zij voor een ware sensatie als Madame Butterfly. In de rol van Manon Lescaut zagen wij een hele andere kant van haar karakter, namelijk de stoere maar beïnvloedbare heldin.

Tenor Jonas Kaufmann vertolkte de rol van haar geliefde Chevalier Des Grieux. De rol van Manon's cynische broer Lescaut werd vertolkt door tenor Christopher Maltman.

 

Volgend seizoen is er terug Siniscoop goes Opera. Het seizoen wordt geopend op 25 september met opera ‘Le Barbier de Séville’. Dit meesterwerk van Rossini wordt live vertoond vanuit Opera Bastille in Parijs.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties:

Mariette De Wilde kwam samen met haar zoon van Gent naar Siniscoop te Sint-Niklaas om de opera bij te wonen.

"Ik heb al heel veel opera's gezien. Vroeger had ik een abonnement voor de opera in Gent. De ene week was het opera, de andere week een operette", vertelde Mariette.

"Vier jaar geleden hebben we in Kinepolis de opera al eens live gezien vanuit New York, maar dan de originele versie.  Deze moderne versie van 'Manon Lescaut' is zeer mooi met magnifieke zangers!"
 
"Siniscoop goes Opera' is zeker voor herhaling vatbaar. In de cinema zie je alles groot en vanop de eerste rij", aldus Mariette.

Ook Rita Detroye vond 'Manon Lescaut' zeer goed.
 
"Voor mij is het de eerste keer dat ik naar de opera kom. Ik heb ook nog nooit een live-voorstelling gezien. Ik ben wel al naar musicals in Londen geweest", vertelde Rita.
 
"'Manon Lescaut' is heel mooi. Het concept opera in de cinema is leuk. De avond starten met een glaasje bubbels, het kan niet beter! Voor mij is het zeker voor herhaling vatbaar," zei Rita.

Lea Van Ranst is een echte opera liefhebster.
 
"Ik heb 20 jaar een abonnement gehad voor de opera in Luik. In Siniscoop heb ik al vele mooie opera's gezien, waaronder 'Die Zauberflöte', 'Le nozze de Figaro', 'La Traviata', 'Die Fledermaus' en 'Othello'."
 
'Manon Lescaut' heb ik nog al gezien en het is echt een mooie opera.
Het zou interessant zijn mochten er namiddagvoorstellingen zijn voor de opera", aldus Lea Van Ranst.