Filmtip: The Homesman in Siniscoop in Sint-Niklaas


'The Homesman' is een  Amerikaanse Western geregisseerd door Tommy Lee Jones en mede-geschreven met Kieran Fitzgerald en Wesley Oliver. De filmis gebaseerd op de gelijknamige roman van Glendon Swarthout .

 

De regisseur is Tommy Lee Jones, die tevens de rol van George Briggs vertolkt. De andere hoofdrollen zijn voor Hilary Swank , Hailee Steinfeld, William Fichtner en Meryl Streep.

Het verhaal

1855, diep in het Wilde Westen. Drie vrouwen worden door iedereen gek verklaard en uit hun dorp verdreven. Ze worden geëscorteerd door Mary Bee Cuddy, een onverschrokken pionier uit Nebraska.

 

Op weg naar Iowa, waar de vrouwen een schuilplaats moeten vinden, kruisen ze het pad van Georges Biggs, een vagebond die door Mary gered wordt van een gewisse dood. Om de gevaren te trotseren die overal op de loer liggen in de uitgestrekte vlakten van de Frontier, slaat het vijftal de handen in elkaar... In voor- en tegenspoed.

Regie: Tommy Lee Jones

Cast: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Tim Blake Nelson, Grace Gummer, John Lithgow, Meryl Streep, Sonja Richter, Miranda Otto

Genre: Drama

Duur: 122 minuten

 

'The Homesman', elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Nancy Janssens uit Sint-Niklaas vond 'The Homesman' een mooie film.

 

"Een film met een goed verhaal, prachtige beelden en een uitstekende Tommy Lee Jones in de rol van Biggs", zei ze na afloop.

 

'The Homesman' is een film die ik iedereen wil aanraden. Het is geen typische westernfilm maar wel een film met een goed verhaal."

 

Nancy geeft deze film 8 op 10.


Denise uit Beveren vond 'The Homesman' een goede film.

 

"Ik heb genoten van deze film. 'The Homesman' is goed in beeld gebracht en met knappe acteerprestaties van Tommy Lee Jones en Hilary Swank."

 

"Ik vond de film eerder een feministische western dan een klassieke western. Geen cowboys en indianen in deze film, wat het origineler maakte", zei Denise.

 

"Het beste moment uit de film was voor mij wanneer Biggs wraak nam op de hoteleigenaar. Ik geef deze film 7,5 op 10."